Od sutra Podgorički filmski festival, 14 premijera sa svetskih festivala 1Plakat za Podgorički filmski festival

Od sutra, 3. do 8. decembra u Podgorici će se održati četvrti po redu Podgorički filmski festival dugometražnog i kratkometražnog igranog filma.

Tokom šestodnevnog trajanja festivala gledaoci će moći da vide 27 renomirana ostvarenja od kojih čak 14 premijera filmova koji su prikazani na festivalima u Kanu, Berlinu, Torontu, Roterdamu, Sarajevu.

Pored filmova održaće se i panel diskusije s filmskim stvaraocima kao i izložba „70 godina crnogorske kinematografije“, saopšteno je medijima na pres konferenciji .

Festival će otvoriti film „O beskonačenosti“ Roja Andersona a u Crnoj Gori premijerno će biti prikazan i novi film Romana Polanskog „Optužujem“ a na festivalu će biti prikazan i jedan od najatraktivnijih domaćih filmova „Ajvar“, nakon čega će se publici obratiti i glavni glumac iz filma Sergej Trifunović.

Sve projekcije filmova održaće se u Crnogorskom narodnom pozorištu a ulaz je besplatan, saopštili su takođe organizatori festivala- Crnogorska kinoteka i NVO Podgorički filmski festival.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari