Ona je dobitnica dve Sterijine nagrade za uloge Juce u predstavi „Kir Janja“ Srpskog narodnog pozorišta i Ristane Kranjc u predstavi „Janez“ Novosadskog dramskog teatra, saopšteno je na konferenciji za novinare u Sterijinom pozorju.

Odlučeno je i ko će biti u sastavu žirija za ovogodišnje Sterijino pozorje, koje će biti održano od 26. maja ove godine i na kojem će biti igrano devet predstava u konkurenciji. U žiriju 62. Sterijinog pozorja su: Predrag Miki Manojlović, glumac, predsednik žirija; a članovi su još Emina Elor, glumica, Isidora Žebeljan, kompozitorka, Nikita Milivojević, pozorišni reditelj i Aleksandar Popovski, pozorišni reditelj.

Od pratećih programa ovogodišnjeg Festivala su najavljeni 15. Međunarodni trijenale Pozorište u fotografskoj umetnosti; Izložba radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti Beograd; zatim 58. izložba dečjih radova Scena, maska, kostim, lutka u organizaciji Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine; izložba Pogled Sterijinih očiju autora Hadži Zorana Lazina, „Suočavanje“, izložba umetničkih radova studenata druge godine doktorskih studija scenskog dizajna Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. U okviru ovogodišnjeg Sterijinog pozorja biće održani i Dani knjige – promocije pozorišnih izdanja, monografije glumice Jasne Đuričić, dobitnice nagrade Dobričin prsten, autora Aleksandra Milosavljevića; predstavljanje knjige „Dnevnik upravnika pozorišta“ Milana Đokovića, kao i Tribina „Svedok protiv svoje epohe“ o književnom opusu Đorđa Lebovića, uz učešće Dušana Kovačevića, Ivana Medenice i Miroslava Radonjića. U okviru saradnje sa Scenskom laboratorijom i Fakultetom tehničkih nauka biće održan simpozijum na temu „Scenski dizajn, teorije, poetike i prakse“.

Na Pozorju mladih će učestvovati Akademija umetnosti Novi Sad – klasa na srpskom i klasa na mađarskom jeziku, iz Beograda Fakultet dramskih umetnosti, Akademija umetnosti, Nova Akademija, Akademija lepih umetnosti i multimedije, kao i Akademija umjetnosti Banja Luka, Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini (Zvečan – Kosovska Mitrovica), Univerzitet Sinergija Bijeljina i GITIS – Ruska akademija pozorišne umetnosti Moskva.

Voditelji Okruglog stola kritike biće Ana Tasić, pozorišna kritičarka lista Politika i Igor Burić, pozorišni kritičar lista Dnevnik. Okrugli stolovi kritike će se održavati dan nakon odigranih predstava od 11 i 12 sati u gornjem foajeu Scene „Pera Dobrinović“.

Žiri Udruženja pozorišnih kritičara i teatrologa Srbije koji dodeljuje nagradu Okruglog stola kritike, radiće u sastavu: Aleksandra Glovacki, Marina Milivojević Mađarev i Slobodan Savić.

Na 62. Sterijinom pozorju biće dodeljene i Nagrada publike Sterijinog pozorja za najbolju predstavu, Bijenalna Sterijina nagrada za pozorišnu kritiku „Miodrag Kujundžić“ i Trijenalna Sterijina nagrada za teatrologiju „Jovan Hristić“.