Održan konkurs selfi fotografija: „Delimo kulturno nasleđe“ 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Na konkursu selfi fotografija na temu „Delimo kulturno nasleđe“ prvo mesto osvojio je Nikola Dopuđ za fotografiju „Morske orgulje“ u Zadru, drugonagrađena je Sanja Stojanović za selfi „Fontana di Trevi“ iz Rima, a treće mesto je pripalo Nadi Jovanović za „Lazarov grad“ iz Kruševca, rečeno je danas na otvaranju istoimene izložbe u EU info centru.

Pobednicima su uručene nagrade od 300, 200 i 100 evra, a pored njihovih fotografija na izbložbi će biti prikazano još 20 najoriginalnijih selfija nastalih na putovanjima takmičara po Evropi i Srbiji.

Organizatorka izložbe Marija Stevuljević je istakla da je ovo prva izložba selfi fotografija nastalih u okviru proslavljanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

„Budući da je koncept selfi fotografije vrlo popularan danas, hteli smo da iskoristimo tu selfimaniju kako bismo promovisali mesta srpske i evropske kulturne baštine“, izjavila je ona.

Prema njenim rečima, od takmičara se tražilo da stanu ispred nekog kulturnog nasleđa i da se fotografišu i upravo na ovoj izložbi mogu se videti najbolje.

Izložba selfija „Delimo naše nalseđe“ biće otvorena do kraja jula u EU info centru, a potom se seli u Niš i Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari