Održan performans "Slikanje po zidu zatvorenih očiju" umetnice Ružice Milovanović 1Foto: No Concept Gallery

RMperformans22 – Slikanje zatvorenih očiju „IN CORPORE SANO“ održan je u nedelju u Galeriji No Concept uz ućešće više desetina posetilaca.

Slikanje zatvorenih očiju je jedinstven koncept, čija je zamisao da se svaki od učesnika u potpunosti prepusti svojim osećajima i da ih iskaže u bojama sa povezom preko očiju, četkicama u rukama uz posebne muzičke tonove, navodi se u saopštenju.

„Iza sebe imam lepu i dugu karijeru fotografa, dok je slikanje moja pasija. Život živim kroz umetnost, a Slikanje zatvorenih očiju je izum koji ljudima menja sopstvenu percepciju. Nešto rečima neobjašnjivo. Ovaj osmočasovni RMperformans je za mene rekord sopstvenih granica. I dok se moji utisci i emocije još uvek slažu kao kockice, osmeh u duši je veliki jer su reakcije učesnika fantastične. Svi su oduševljeni, srećni i bez teksta ali sa punim srcem.“, izjavila je Ružica Milovanović.

Performansa je održan uz pomoć „Roma Company“ koja je obezbedila i donirala neophodan materijal za slikanje po zidu, ateljeu umetnice „31st House of ART“, „No Concept Galeriji“, „Adidas“, „Studio Tufna“, „DAIRE“ haljine, Vinariji Deurić, „Zdravo Ljubavi“ kokos kuglicama i Kotaway brend.

„Roma Company veoma rado podržava projekte u kojima se promovišu kultura i umetnost kroz kreativne i neobične pristupe. Trudimo se da ulaganjem u ovakav i projekte slične sadržine, pošaljemo poruku o značaju podrške umetnosti kroz lokalnu zajednicu u kojoj naša kompanija posluje“, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Projekat ‚‚Slikanje zatvorenih očiju •IN CORPORE SANO• RMperformans22” naišao je na veliko interesovanje pristunih posetilaca i učesnika te, kako se navodi u saopštenju, u iščekivanju novog performansa ostaje „da uživamo u sumiranju utisaka i vizuelnog uživanja u slikama ovekovečenim prethodnog vikenda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari