Foto: Beta/OMS/Vulkan izdavaštvo/DS

Iz dana u dan, iz godine u godinu, pričajući priče svojoj deci Nađi i Đorđu, autor je stvarao čitav jedan novi svet, različit od onog o kom smo navikli da čitamo i slušamo.

Baš zbog toga su ove priče tako posebne i neobične, ističe urednica Branka Josipović. U svetu naširoko poznatih bajki o princezama i prinčevima, vilama i vilenjacima, vitezovima i samurajima, malo je priča poput ovih koje će na dečjem licu izmamiti široke osmehe. Još manje onih koje će taj osmeh zadržati od prve do poslednje stranice, pa čak i kasnije kada se samo pomenu.

Branka dodaje da, ova zbirka kratkih humorističnih priča zapravo i ima jedan jedini cilj – da razvuče što veće osmehe na dečjim licima i da ih što duže sačuva.

Nikolu svi znamo kao izvanrednog glumca sa više od četrdeset filmova, televizijskih serija, pozorišnih predstava. Nove generacije će ga upoznati i kao pisca, čija će knjiga mnogima ulepšati detinjstvo.

Dogodovštine jednog Džonija, zbirka od preko trideset duhovitih, zabavnih priča, ujedno je i prvenac našeg poznatog glumca. Za galeriju fantastičnih komičnih likova zadužen je čuveni ilustrator Tihomir Čelanović, podseća autor i ističe da je knjiga namenjena kako mlađim, tako i starijim školarcima.

Posebno su zanimljiva poglavlja na kraju koja motivišu dete da samo izmašta svoju priču nalik onima u knjizi.

Posle predstavljanja zbirke, đaci OŠ Starina Novak imali su priliku da porazgovaraju sa autorom i dobiju odgovore na sva pitanja koja intrigiraju dečju maštu. Knjigu su pročitali s oduševljenjem i zadali autoru težak zadatak – da ih što pre ponovo obraduje nekim novim naslovom.

Povezani tekstovi