Okršaj sa demonima u domaćim bioskopima: Rasel Krou u ulozi Papinog egzorciste 1Foto: Scena filma THE POPE’S EXORCIST.

Horor film „Papin egzorcista“ koji je inspirisan memoarima Gabrijela Amorta, italijanskog sveštenika i nekadašnjeg glavnog egzorciste Vatikana za kojeg se navodi da je udradio preko 160 000 egzorcizama do svoje smrti 2016. godine u 91. godini, dolazi u bioskope širom Srbije 6. aprila.

 

Rasel Krou, gledaocima najdraži iz blokbastera „Gladijator”, a poznat i po ulogama u „Supermenu” i „Toru”, kao i filmu „Genijalni um”, igra popularnog i intrigantnog Amorta u svojoj prvoj religijskoj ulozi nakon filma „Noa”.

„Glavnog egzorcistu Vatikana, prekaljenog Gabrijela Amorta pozivaju da istraži zaposednutost jednog dečaka. Poznavajući da 98 odsto slučaja zahteva kvalitetnu psihološku i medicinsku pomoć, ostaće iznenađen kad otkrije da dečaka zaista opseda demon, ali i da demon sa Vatikanom deli dugo skrivanu misteriju i da su mu namere gore nego što je Amort očekivao…“, ukazano je povodom radnje filma.

Prvi trejler filma prikazuje zastrašujećeg demona, uporan trud i veliku veru sveštenika koji se bore protiv demona, dok opasnost seže i do samog pape.

Horor sa posebnom religijskom tematikom režirao je Džulijus Ejveri (Overload, Jerrycan), a scenario su napisali Majkl Petroni i Evan Spiliotopulus (Herkul, The Huntsman: Winter’s War). Ulogu pape glumi proslavljeni italijanski glumac Franko Nero (Django Unchained, Die Hard 2, John Wick 2), a u nesvakidašnjoj saradnji sa Raselom Krouvom slušamo popularnog negativca Ralfa Inesona (Harry Potter, Chernobyl, Game of Thrones) koji daje svoj hrapavi, duboki glas demonu u telu dečaka.

„Papin egzorcista“ je inspirisan memoarima sveštenika Gabrijela Amorta – „Egzorcist govori” i „Novi izveštaji jednog egzorcista” koji su brzo postali međunarodni bestseleri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.