Operski spektakl "Travijata" u Narodnom pozorištu Subotica oduševio publiku 1Foto: Narodno pozorište Subotica

Spektakularnim izvođenjem Verdijeve opere „Travijata“, na sceni „Jadran“, otpočela je jedna nova epoha kulturnih dešavanja u Subotici, rekao je direktor Narodnog pozorišta u Subotici, Miloš Nikolić.

Izvođenje „Travijate“ je nesvakidašnji događaj koji je okupio veliki broj učesnika iz Novog Sada: muzičara, horista, solista, plesača i velikog broja statista i saradnika, vođenih palicom dirigenta Aleksandra Kojića, koji je izveo operu kao scensku umetnost iz uobičajenih okvira i pokazao da jeste namenjena i dostupna svakom pojedincu.

On je istakao da je značaj gostovanja opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada ogroman, što se vidi po reakcijama publike i medija.

„Interesovanje javnosti je bilo zaista iznad mojih očekivanja. Zahvaljujem se svima koji su podržali ovo izuzetnu kulturnu manifestaciju, koja je u svom opusu imala sve ono što kultura može i mora da pruži svakom pojedincu. Imali smo prilike da uživamo u izuzetnom glumačkom, pevačkom, muzičkom i plesnom spektaklu“, ocenio je Nikolić.

Operski spektakl "Travijata" u Narodnom pozorištu Subotica oduševio publiku 2
Foto: Narodno pozorište Subotica

Dodao je da je potpisani protokol o saradnji između Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i subotičkog Narodnog pozorišta imao za cilj da publika u ova dva grada uživa u izvođenju naših najboljih umetnika.

„Na taj način je otpočela jedna nova epoha i jedan novi trend prikazivanja najboljih kulturnih dostignuća. Želja mojih kolega i mene je da izvođenjem ’Travijate’ pred subotičkom publikom simbolično ponovo pokrenemo opersku scenu u Narodnom pozorištu u Subotici i radićemo na tome da se što pre ona i oformi.

On je najavio i da će u budućnosti biti još puno ovakvih događaja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari