Oproštaj od Paskaljevića, knjiga žalosti na Novom groblju 11. oktobra, komemoracija 14. oktobra u Kinoteci 1Goran Paskaljević Foto: Wikipedia/Medija centar Beograd

Urna sa posmrtnim ostacima reditelja Gorana Paskaljevića biće preneta u Beograd sutra, 10. oktobra, u pratnji njegove supruge, saopštila je porodica.

Paskaljević je preminuo 25. septembra u Parizu, a kremacija je organizovana 5. oktobra na tamošnjem groblju Per Lašez.

„Svi koji budu želeli da se oproste od velikana naše i evropske filmske umetnosti, i velikog gospodina našeg grada koji je svojim kosmopolitskim duhom Beograd činio metropolom – Paskaljevićevi saradnici, prijatelji, poštovaci njegovog dela, kao i publika koja je volela njegove filmove, moći će da mu upute poslednji pozdrav u nedelju, 11. oktobra, od 11 do 15 sati, u velikoj Sali na Novom groblju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će po želji Paskaljevića, polaganju njegove urne prisustvovati samo članovi najuže porodice, i to će naknadno biti obavljeno.

„Njegove kolege, umetnici i filmski radnici s kojima je sarađivao tokom slavne karijere koja je trajala više od četiri decenije, oprostiće se od Paskaljevića i podsetiti na ostvarenja koja su mu donela svetske nagrade, a nama ostavili filmsku baštinu, na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci koja je zakazana u sredu, 14. oktobra“, najaveljeno je.

Komemoraciji će prisustvovati njegova uža porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari