Rade ŠerbedžijaFoto: Marija Mladjen/ATAImages

Koncert glumca i pevača Radeta Šerbedžije, koji je u sredu uveče trebalo da se održi u Velikoj sali bioskopa Bač, otkazan je tik pred početak, pa je Rade Šerbedžija pevao u parku. Iz Opštine Bač traže izvinjenje i najavljuju tužbu protiv organizatora koncerta, a da se sami nisu izvinili gostu svoga mesta – Šerbedžiji.

Umesto pred punom salom, pred punim parkom, pevao je Šerbedžija. „Jao onima koji zatvaraju vrata umetnosti“, poručio je Šerbedžija iz parka.

A vrata Velike sale u sredu uveče su se zatvorila, tvrdi organizator, zbog politike.

„Sala Narodne biblioteke Vuk Karadžić u Baču, koju smo uredno platili i zakupili nam je naprasno otkazana i zabranjen nam je pristup i holu i sali od strane policije, a sve kako smo razumeli na direktivu i instrukciju takozvanog koordinatora SNS za opštinu Bač“, rekao je organizator koncerta Zdravko Vulin.

„Idemo dječki, može? Barbara, to je ona, sjećate se, revolucionarna pjesma zbog koje treba vlast da se boji hahaha..“, počeo je Šerbedžija koncert.

Boji li se vlast pesme, Šerbedžije ili samo ne propušta priliku za još jedan obračun sa opozicijom?

Tabloid „Kurir“ piše da je Zdravko Vulin, lokalni opozicioni političar iz opštine Bač, uznemirio javnost informacijom da je Opština Bač otkazala koncert Radeta Šerbedžije, koji je, navodno, plaćen i za koji je prodato 400 karata.

U saopštenju opštine, koje su režimski tabloidi preneli u celosti, navodi se, dalje, da je Vulin Narodnu biblioteku kontaktirao kao politička partija, ne kao producent i da mu je rečeno da se sala rekonstruiše.

Vulin je za naš portal odgovorio: „Glupost je nemerljiva. Bač je slobodan grad i ne može da se desi da bilo ko, bilo kada zabranjuje bilo kome da peva“.

Opština traži izvinjenje za klevetu i najavljuje tužbu, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari