Pećinačko kulturno leto: Festival muzike, narodne igre i gastronomije 1Kulturni centar Pećinci, foto: youtube.com

Pećinačko kulturno leto, koje organizuje Kulturni centar pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, ove godine biće održano po osmi put od 7. do 20. avgusta u Kupinovu, Pećincima i Šimanovcima.

Kako navodi, Sremskomitrovački portal, u nedelju, 7. jula, u okviru Sabora Majke Angeline ispred hrama Svete Trojice, u 11 časova, Kulturni centar je pripremio bogat kulturno-umetnički program, što je prva manifestacija u okviru Pećinačkog kulturnog leta.

U okviru programa nastupiće Vokalni sastav “Vera, Nada, Ljubav” Pećinci na čelu sa dirigentkinjom Bojanom Radivojević iz Brestača, KUD „Kupinik“ iz Kupinova, DNNT „Pećinci“ iz Pećinaca, KUD „Izvor Donji Tovarnik“ i KUD „Miloje Beljinac“ iz Skele, kao i članovi UG „Svitac“ iz Deča.

Centralna aktivnost najveće kulturne manifestacije u opštini održaće se u nedelju, 14. avgusta, na šetalištu u Pećincima za kada je pripremljen bogat kulturno-umetnički program.

Pećinačko kulturno leto: Festival muzike, narodne igre i gastronomije 2
Foto: mitrovica.info

Svoje kulinarsko umeće od 17 časova imaće priliku da pokažu svi zainteresovani meštani u okviru Kotlićijade koja se organizuje u saradnji sa Savetom Mesne zajednice u Pećincima, dok će u 18 časova biti otvorena gastronomska manifestacija „Kolači naših baka“ koja se organizuje u saradnji sa Udruženjem žena „Sremica“ iz Pećinaca, a u okviru koje će se predstaviti oko 20 udruženja žena iz zemlje i regiona.

U 19 časova zakazan je defile članova kulturno-umetničkih društava sa teritorije opštine Pećinci koji će prošetati ulicom Slobodana Bajića, a zvanično otvaranje centralne manifestacije zakazano je u 19.30 časova nakon kojeg će uslediti smotra narodnih igara i pesama u okviru koje će se predstaviti: DNNT „Pećinci“ iz Pećinaca, KUD „Iskon“ iz Šimanovaca, KUD „Kupinik“ iz Kupinova i KUD „Izvor“ iz Donjeg Tovarnika, kao i Pevačka grupa „Mali svitac“ iz Deča. Nakon toga, u 21 čas, publika će biti u prilici da uživa u koncertu Petra Mitića sa bendom.

Za subotu, 20. avgusta, na letnjoj sceni u Šimanovcima sa početkom u 20 časova u okviru manifestacije „Dani Šimanovaca“, pećinački Kulturni centar je organizovao Koncert varoške muzike u okviru kojeg će se predstaviti Đorđe Čavić i orkestar Ivana Makevića iz Pećinaca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari