Pevačici hita "Killing me softly" dijagnostikovana teška bolest, više neće nastupati 1Foto: screenshot YouTube/T Grace

Soul pevačici Roberti Flek, najpoznatijoj po hitu Killing me softli, dijagnostikovana je smrtonosna bolest koja će je sprečiti da ponovo nastupi, prenosi TMZ. Amiotrofična lateralna skleroza (ALS), takođe poznata kao Lu Gerigova bolest, u početku se manifestuje kroz slabost i grčeve mišića, a zatim progresivno onemogućava hodanje, govor, gutanje i na kraju disanje.

Predstavnici pevačice otkrili su u ponedeljak američkim medijima da ona već otežano govori, ali nisu otkrili kada je njena bolest dijagnostikovana. Flek je trebalo da se pojavi u javnosti u januaru, povodom objavljivanja knjige za decu i snimanja dokumentarnog filma za PBS, piše Index.hr.

Sledeće godine, višestruki dobitnik Gremija trebalo je da obeleži 50. godišnjicu albuma Killing me softli, koji sadrži istoimenu pesmu. Iako 85-godišnja Roberta više neće nastupati, njen tim kaže da će svoju energiju usmeriti na svoju osnovu i nastaviti svoje muzičke i kreativne poduhvate na druge načine.

ALS vremenom uništava nerve čoveka i značajno narušava njihovu funkcionalnost, posebno kada je u pitanju upotreba mišića, a za to nema leka. Pre osam godina javnost je postala svesna ove bolesti zahvaljujući Ice Bucket Challenge-u. Ideja je bila da se polijete hladnom vodom, snimite i nominujete još tri osobe koje to isto moraju učiniti u naredna 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari