Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom Leto u Muzeju sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu.

Udruženje Kišobran, zajedno sa kafeom Zaokret, pivarom Kabinet Brewery i restoranom Burger House, uspešno organizuje manifestaciju Piknik na različitim lokacijama u Beogradu kako bi promovisala kulturu odlaska u prirodu, podižući svest o važnosti zaštite životne sredine i zdravog života.

Ovog puta za lokaciju su izabrani park Muzeja Jugoslavije, koji povezuje sve objekte u okviru muzejskog kompleksa, kao i bašta novog muzejskog kafea, K25.

Program manifestacije koncipiran je tako da pruži svim posetiocima iskustvo izleta u prirodi uz sjajan muzički program, brižljivo odabran kako bi predstavio mlade umetnike lokalne, alternativne scene, i to di-džejeve: Do the Math, Feloneezy i Stevie Whisper ali i džez pop bend Rogi. Pored rekvizita i programa, koji će obezbediti organizatori, pozivamo sve posetioce da donesu svoje pakete za piknik: ćebiće, jastuke, lopte, frizbije, omiljene grickalice i dobro raspoloženje. Tokom čitavog trajanja programa izložbeni prostori Muzeja Jugoslavije biće otvoreni i dostupni svim posetiocima.

Povezani tekstovi