Treća međunarodna izložba digitalne fotografije, koja je iz opravdanih razloga pomerena za mesec dana, biće otvorena 19. februara. Na konkurs, koji je raspisao FKK Paraćin, pod patronatom Foto saveza Srbije, pristigli su radovi autora iz 15 zemalja, a žiri je selektovao 185 radova za pobednička zvanja. I ovog puta su u pitanju bile dve teme: slobodna i eksperiment – pojedinačno i kolekcije.

Žiri koji su činili majstori fotografije Miroslav Predojević, Branislav Brkić i kandidat-majstori Imre Sabo i Slobodan Simić, imao je obiman i odgovoran zadatak. U kategoriji eksperimentalna fotografija, prvu nagradu za kolekciju dobila je Slavica Dejanović iz Beograda, drugu Dejan Pavlović iz Paraćina i treću Dejan Jovanović, takođe iz Paraćina. Pohvale su dodeljene Franku Rubiniju, Italija, Nebojši Janoševiću iz Bora i Saši Lazareviću iz Beograda.

U istoj kategoriji, ali za pojedinačne fotografije prvu nagradu dobio je Pavel Astrakhov, Rusija, drugu Branko Korelc, Slovenija i treću Zoran Purger iz Paraćina. Pohvale su zavredeli Žarko Aleksić, Knjaževac i Lazar Leković, Beograd.

Kategorija slobodne teme obilovala je radovima, pa je i žiri imao više posla. Prvu nagrada za kolekciju dobio je Rimon Mohamed iz Bangladeša, drugu Paraćinac Goran Ćosić, a treću Milivoje Vasiljević iz Beograda. Pohvale su pripale Maji Aranđelović iz Paraćina i Dragoslavu Markoviću iz Beograda. Prvu nagradu u pojedinačnoj selekciji osvojio je Branko Korelc, Slovenija, drugu Negovan Matković iz Kruševca i treću Gordana Hajinović iz Beograda. Pohvale su dobili Alaksandar Manasijev, Bor, Biljana Marković, Beograd i Dao Tien Dat iz Vijetnama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari