Počasna nagrada EFA Pirsu Brosnanu 1

Glumac Pirs Brosnan dobitnik je počasne nagrade za evropski doprinos svetskom filmu, koju dodeljuje Evropska filmska akademija. EFA je saopštila da je dugogodišnji Džejms Bond (“Zlatno oko”, “Sutra ne umire nikad”, “Svet nije dovoljan” i “Umri drugi dan”) nagrađen za svoju impresivnu posvećenost kinematografiji.

– Akcije, komedije i romanse – Pirs Brosnan nam je dao sve, bilo kao agent KGB-a u filmu “Četvrti protokol”, neurotični plaćeni ubica u “Matadoru”, Gideon u “Demonskoj poteri”, Ričard u komediji “Udar ljubavi” ili kao bivši britanski premijer Adam Lang u filmu “Pisac iz senke” Romana Polanskog. Iznova i iznova uspeo je da nas naljuti, dodirne ili inspiriše – pevajući pesme grupe ABBA (“Mamma Mia!”), kao ljuti biznismen i udovac u “Sve {to vam treba je ljubav” ili kao bivši agent u trileru “Novembarski čovek” – navodi se izme|u ostalo u saopštenju EFA.

Glumcu poznatom i po ulozi u rimejku “Afera Tomasa Karuna” nagrada će biti uručena 10. decembra u Varšavi, na ceremoniji dodele evropskih oskara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari