Počela prodaja ulaznica za 15. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs 1

Radujemo se što ćemo od 11. do 18. maja prikazati nagrađivane dokumentarne filmove nekih od najsmelijih stvaralaca koji danas rade širom sveta, izjavila je Mara Prohaska Marković, direktorka festivala

Jedan od vodećih festivala dokumentarnog filma u ovom delu Evrope, Beldocs, održava se ove godone od 11. do 18. maja, a prodaja ulaznica započela je danas, na čak sedam lokacija u Beogradu – Domu omladine, Dvorani Kulturnog centra, Jugoslovenskoj kinoteci, Muzeju Jugoslovenske kinoteke, Art bioskopu Kolarac, kao i u bioskopu Balkan, gde će se održavati XR izložba, besplatna za sve posetioce festivala.

Tokom osam festivalskih dana, u 12 programskig celina, premijerno će biti prikazano više od 100 najboljih ostvarenja svetskog dokumentarizma i XR sadržaja danas, a ulaznice za sve projekcije mogu se kupiti i putem sajta Beldocs.rs.

Za pet dana otvaramo jubilarni 15. Beldocs i radujemo se što ćemo i ove godine imati neke od najiščekivanijih dokumentarnih filmova. Prikazaćemo nagrađivane dokumentarne filmove nekih od najsmelijih filmskih stvaralaca koji danas rade širom sveta. Osim filmskih projekcija organizovaćemo niz panela i Master Class predavanja, a u okviru Industry aktivnosti na radionicama, dodelićemo novčane nagrade za razvoj budućih filmova“, izjavila je Mara Prohaska Marković, direktorka Beldocs festivala.

Mi verujemo u moć dokumentarnih filmova. Filmova koji zbližavaju ljude. Kreativnih dokumentaraca koji produbljuju, otkrivaju i inspirišu. Dokumentaraca koji se zalažu za promenu, inspirišući ljude da deluju,navodi se u saopštenju Beldocsa. .

Festival su podržali Evropska unija kroz program Kreativna Evropa MEDIA, Minstarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Filmski centar Srbije, Filmski centar Grčke, Filmski centar Crne Gore, Danski filmski institut, Ambasade Australije, Portugalije, Slovenije, Finske, Gete Institut, Austrijski kulturni forum, Italijanski kulturni centar, Francuski institut, UN Women, Misija OEBS-a u Srbiji, Fondacija Saša Marčeta, Al Jazeera Balkans, DOX TV, ORION Telekom.

Foto promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari