Premijera ,,Mulan” u kragujevačkom Pozorištu za decu i mlade 1Foto: Marjana Janković

U subotu u 18 sati na sceni Pozorišta za decu i mlade biće izvedena druga ovsezonska premijera, predstava „Mulan” po tekstu Tijane Grumić u režiji Damjana Kecojevića.

Predstava „Mulan” imaće svoju pretpremijeru istog dana tačno u podne.

Scenografiju u predstavi potpisuje Zorana Petrov, kostime Aleksandra Lalić, muziku Nevena Glušica koreografiju Damjan Kecojević.

U predstavi igraju glumci Pozorišta za decu i mlade: Darija Vulić, Ljubica Radomirović,
Petar Lukić, Vladimir Đoković, Milomir Rakić, Miloš Milovanović, Aleksandar Petković i Dubravka Brkić. Glas naratora tumače: Mateja Kecojević, Boris Milošević Žiži i
Drina Kecojević.

„Polazna tačka za stvaranje ove predstave bila je tradicionalna kineska Poema o Mulan, odnosno poema o devojci koja je, kako bi zaštitila svog oca, umesto njega pošla u rat. Ne zna se koji je to rat, koje su se strane u njemu sukobile, zbog čega se vodio, kada je bio, niti koliko je trajao. Nije ni važno da sve to znamo, kada znamo da, vekovima pre toga i vekovima posle, na Zemlji skoro da nije bilo dana bez rata”, stoji u reči autora predstave reditelja Damjana Kecojevića i spisateljice Tijane Grumić.

Po njihovim rečima ratovi se, nažalost, vode i danas, a u želji da ispričaju ovu priču, morali su da se pozabave i njima.

„Međutim, u priči koju mi pričamo, bilo nam je važno da pokažemo koliko su besmisleni, a koliko su neke druge, unutrašnje borbe, koje svi vodimo, mnogo važnije i potrebnije za ovaj svet. Jednom, ne tako davno, u jednoj, ne tako dalekoj, zemlji, desila se ova priča o različitosti, pripadanju, hrabrosti, prijateljstvu i poverenju” ističu autori.

Prva repriza predstave „Mulan” je u sredu, 21. decembra u 18 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari