Premijera predstave Bambi, nagrade i proslava 73. rođendana Malog pozorišta Duško Radović 1Foto: Promo/Malo pozorište Duško Radović

Malo pozorište Duško Radović u Beogradu 23. oktobra u 18 sati proslaviće svoj 73. rođendan.

U okviru proslave biće uručene godišnje i jubilarne nagrade, o kojima je odluku doneo žiri koji su činili Branislava Stefanović (rediteljka), Ana Tomović (rediteljka) i Nenad Radović (glumac).

Nakon dodele nagrada premijerno će biti izvedena predstava za decu Bambi, po motivima romana Feliksa Saltena u režiji Bojane Lazić.

Publika predstavu Bambi može pogledati i 22. u 17 i 30. oktobra u 12 sati.

Dramatizacija Bambija potpisuje Uglješa Šajtinac i Bojana Lazić, scenografiju i kostim Zorana Petrov, kompozitor je Vladimir Pejković, a za scenski pokret bio je zadužen Damjan Kecojević. Igraju Nedim Nezirović, Dušica Sinobad, Maja Jovanović Spasojević (u saradnji sa Puls teatrom Lazarevac), Jelena Ilić, Damjan Kecojević, Mihaela Stamenković i Nikola Kerkez.

REČ REDITELjKE
„U dubokoj, prostranoj, mekoj i mirisnoj šumi rodilo se lane Bambi. Prva osoba koju je Bambi ugledao, kada je došao na svet, bila je mama. Ona mu je pomogla da stane na noge, štitila ga od surovog sveta i volela svim srcem. Mama ga je naučila da bude hrabro lane koje, u svojoj borbi za opstanak, nikada ne odustaje i nikada se ne predaje. Ipak, jednog zimskog dana, u šumu, među srne, došao je ON. I mali Bambi nikada više nije video svoju mamu. Ostao je sam i beskrajno tužan. Ali, smrt nije kraj. Bambi shvata da majčina ljubav ostaje sa njim i u njemu, a sećanje na mamu nikada ne bledi. Ta ogromna ljubav, koja živi i posle smrti i kao anđeo čuvar bdi nad njim, pomogla je Bambiju da ne bude usamljen, utešila ga je, dala mu je snagu da ponovo stane na noge i nastavi dalje da korača kroz život. I zato, „Bambi“ nije predstava o smrti, već je predstava o ljubavi“.

REČ DRAMATURGA
„Sve bi da bude po njegovom. Hoće da ima. Kaže da ne krade a ipak uzme sve što nađe i bez pitanja odnosi sa sobom. Voli kad je jači, slabijima se ruga. Ako ga pitate što to radi brani se da nije on, laže, izmišlja, krivi druge. Takav je On. Još kaže da na sve ima pravo jer je on Čovek i sve što postoji treba da služi njemu. Sunce, zvezde, reke i šume, sve postoji samo da mu služi, u stvari, čak i ne postoji, nema nikakvog smisla ako Njega nema. Ali, doći će krhko lane. Nečujno, nalik na senku što mazi hrapav vrat hrastova u šumi. Oslobodiće Sunce i zvezde, jutarnje magle i šum lišća visoko u krošnjama. Reći će mu NISI TI ONO OKO ČEGA SE SVE VRTI. I zvaće se Bambi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari