Preminuo Milorad Mandić Manda 1Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Glumac Milorad Mandić Manda danas je iznenada preminuo u 56. godini, pošto mu je pozlilo na sceni tokom izvođenja predstave, prenosi B92.

Na pretpremijeri dečje predstave „Petar Pan“ pozorišta „Boško Buha“, koja se igra u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, Mandić se srušio na sceni, a nedugo nakon toga je preminuo.

Početkom maja je napunio 55 godina.

Milorad Mandić Manda se rodio u Beogradu 3. maja 1961. godine. Diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Posle diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“.

Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“ koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo jednim od najpopularnijih dečjih glumaca i zabavljača.

Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink. Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima, a najzapaženiju ulogu ostvario je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“.

Bio je voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, koji se prikazivao na televiziji B92, vodio je i kviz „Ja volim Srbiju“ na Prvoj srpskoj televiziji, dok je sada vodio kviz „Kolo Sreće“ na Hepiju.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari