Priroda je deo nas, poručuje rediteljka predstave "Pradevojčica" 1foto : privatna arhiva

Boraviti u „Pradevojčici“ znači živeti u vremenu koje je bilo u suživotu sa prirodom. A raditi ovu predstavu za mene je podsetnik koliko smo se udaljili od sunca, meseca, zemlje, vode, vatre, biljki, životinja, opisuje novi komad koji realizuje u zrenjaninskom pozorištu rediteljka Sonja Petrović.

Ona je talentovana pozorišna rediteljka, direktorka je Ekološkog festivala za decu i mlade u Bačkoj Palanci, a u centar velike pažnje dospela je komadom „Ko je ubio Dženis Džoplin“.

Sada u zrenjaninskom pozorištu „Toša Jovanović“ završava komad „Pradevojčica“ po istoimenom tekstu Desanke Maksimović.

„Pradevojčica je moja prva lutkarska predstava. Nadam se da će ih biti još mnogo, jer mi je lutka otvorila neki potpuno novi svet u kojem bi se moglo živeti“, kaže rediteljka Sonja Petrović.

„U toj zajednici živi jedna devojčica Gava koja se nameračila da ta pravila promeni. Pored njenog najvećeg saveznika prirode, jer to što ona traži jeste prirodna stvar, njena podrška je i dečak Buk. Zato je pomalo ovo priča i o velikoj ulozi dečaka u ženskoj borbi za prihvatanje prave prirode žene i prirode uopšte“, kaže Sonja Petrović.

Premijera dečje predstave „Pradevojčica“ zakazana je za petak, 25. novembra, na velikoj sceni NP „Toša Jovanović“, sa početkom u 18 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari