Projekat filma “Antitalenti” Radivoja Bukvića na međunarodnoj platformi m:brane Forum u Malmeu 1Foto: Promo FCS

Posle glavne nagrade The Chainsaw Europe Award na koprodukcionom marketu Transilvania Pitch Stop u okviru 20. filmskog festivala Transilvanija, selekcije u kategoriji Plus Minus One koprodukcionog marketa Sofia Meetings na 25. festivalu u Sofiji, i koprodukcionog foruma Kids Kino Industry u okviru Kids Kino Film Fesitvala u Varšavi, nagrađivani projekat filma “Antitalenti” Radivoja Bukvića dobio je još jedno priznanje.

Odabran je za međunarodnu platformu m:brane Forum u kategoriji Main Pitch koja će, kako je objavio Filmski centar Srbije, biti održana od 15. do 17. marta u Malmeu, u Švedskoj.

“Antitalenti” su prvi dugometražni rediteljski film glumca Radivoja Raše Bukvića, jednog od retkih koji je poslednjih decenija ostvario značajnu karijeru u inostranstvu, pre svega u Francuskoj, sarađujući sa značajnim rediteljima i svetskim zvezdama (Miloš Forman, Luk Beson, Katrin Denev, Endi Mekdauel, Liam Nison…), i bio nominovan za nagradu “Cezar”.

Bukvić za “Antitalente” potpisuje i scenario (koscenaristi su Vuk Ršumović i Igor Latinović), a ova istinita drama o odrastanju sa elementima mjuzikla, kako je izjavio, nadahnuta je istinitim događajem koji se 1993. odigrao u njegovom rodnom Somboru, u tadašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji.

Glavni junak priče je matematički genije, stidljivi četrnaestogodišnji dečak, koji se u osvit ratova devedesetih godina uključuje u trgovinu oružjem kako bi kupio bas gitaru, a sve sa nadom da će se u njega, kao u muzičara školskog benda, zaljubiti najlepša devojčica u školi…

“Antitalenti” nastaju kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Francuske, i do sada su podržani na konkursima FCS za razvoj scenarija 2018. i razvoj projekta 2020, kao i od strane grada Sombora. Zanimljivo je da će Raša Bukvić kao reditelj debitovati najpre kratkim igranim filmom “Još jedan dan”, čija se premijera očekuje tokom ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari