Projekat "Hod sa vodom" predstavljaće Srbiju na Bijenalu u Veneciji 1Foto: EPA-EFE/Andrea Merola

Umetnik Vladimir Nikolić i kustoskinja Biljana Ćirić sa projektom „Hod sa vodom“ predstavljaće Srbiju na 59. Međunarodnoj izložbi umetnosti Bijenala u Veneciji 2022, odlučili su imenovani komesar i Stručni savet za pripremu nastupa Srbije na Bijenalu u Veneciji.

Odluka o predstavniku Srbije na Međunarodnoj izložbi umetnosti Bijenala u Veneciji, koje će biti održano od 23. aprila do 27. novembra 2022. doneta je jednoglasno, uzimajući u obzir kriterijume za vrednovanje pristiglih predloga projekata predviđenih tekstom konkursa, navodi se u saopštenju Ministarstvu kulture i informisanje.

Komisija je obrazložila da je projekat Nikolića i Ćirić na najbolji mogući način ispunio sve propozicije propisane tekstom konkursa: od umetničkog kvaliteta, inovativnosti, jasne konceptualizacije i korespondiranja sa centralnom temom manifestacije.

Pregledano je ukupno 35 predloga, osam kandidata ušlo u uži izbor i oni su imali priliku da dodatno obrazlože svoje projekte, tokom 20-minutnog onlajn predstavljanja, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari