Projekat novog filma Ognjena Glavonića na koprodukcionom marketu Berlinala 1Foto: FCS Promo

Reditelju i scenaristi Ognjenu Glavoniću, koji se na svetskim festivalima proslavio svojim angažovanim ostvarenjima, stigla je još jedna potvrda – projekat njegovog novog dugometražnog filma “U senci rogova” odabran je za ovogodišnji, 19. koprodukcioni market prestižnog Berlinskog festivala.

Market će biti održan od 12. do 16. februara, u onlajn izdanju, a pored Glavonićevog projekta, kako je objavio Filmski centar Srbije, za ovo predstavljanje odabrana su još 33 projekta dugmetražnih igranih filmova reditelja iz Evrope.

I mada je reč o tinejdžerskoj priči, kako je za Danas izjavio Ognjen Glavonić najavljujući novi film, “U senci rogova” imaju odlike njegovog dosadašnjeg filmskog “rukopisa”.

– „Živan pravi pank festival“ i „Teret“ su filmovi u kojima sam se, naizgled, bavio potpuno različitim temama i svetovima, na različiti formalni, estetski, stilski način. I pored toga, smatram da su, zapravo, veoma bliski. I ovaj novi film oslanjaće se na ta pitanja koja me dugo zanimaju – kako živeti sa istinom kada je laž, ili ćutnja, toliko prisutna i prihvaćena, kada istina nema neku vrednost? Ali, ovog puta iz vizure najmlađih, onih koji sve to tek otkrivaju, sa time tek dolaze u dodir. Ta pitanja, a i mogući odgovori na te probleme, ovaj put će biti sagledani kroz prizmu biološkog, intelektualnog, emocionalnog, klasnog, umetničkog i ljudskog odrastanja i sazrevanja par tinejdžera iz jednog banatskog sela – istakao je Glavonić.

Projekat njegovog novog filma u maju prošle godine dobio je podršku Fonda Hubert Bals, a u novembru 2021. podržan je i na konkursu FCS, u kategoriji Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova za decu i omladinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari