Promocija knjige "Godine krasne" 1

U prostorijama OŠ Siniša Nikolajević, na Vračaru u ulici Timočka 24, sutra u 10 časova biće održana promocija knjige “Godine krasne“ autorke Sunčice J. Petrović.

Zbirka pesama nastajala je spontano iz dana u dan od trenutka kada je pisac spoznao svoju sposobnost da odrđenu situaciju ili pojavu opiše u stihu.

Kako je taj period obilovao događajima i situacijama koje su u ovoj zbirci opevane, isti su se nametali i kao tema piščevog pesničkog načina izražavanja.

Nakon tridesete pesme i ozbiljnog rada na sređivanju tekstova sazrela je odluka o štampanju i izdavanju zbirke.

Knjiga je posvećena svoj deci, za odrasle može biti interesantna radi preopoznavanja određenih problema koji decu opterećuju u njihovom odrastanju i školovanju u metropoli i šire, kroz poruke kojima su tekstovi protkani.

Sunčica Petrović rođena je 1952. godine u Vranju, završila je Pravni fakultet u Skoplju. Pored svoje profesije bavila se i slikarstvom. Kao slikar predstavila se u rodnom gradu samostalnom izložbom 2006. godine. Pisanjem počinje da se bavi 2016. godine inspirisana decom pa je kao rezultat nastala ova zbirka pesama koja predstavlja njen prvenac u svetu poezije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari