Prvi EkoKultArt festival KRNJART 31. avgusta na dunavskom nasipu u Krnjači 1Foto: Novi optimizam

Prvi EkoKultArt festival KRNJART održaće se u utorak 31. avgusta, sa početkom u 18 časova, na dunavskom nasipu u Krnjači, najavio je Novi optimizam.

Festival KRNJART nastao je, kako navode, iz saradnje Udruženja građana “Bela Čaplja 1165”, Udruženja građana “Komšija” – Krnjača i Pokreta “Novi Optimizam”.

„Želja nam je da KRNJART okupi stanovništvo leve obale Dunava, kao i sve zainteresovane građane, kako bismo im predstavili važnost postojanja inicijative od strane civilnog društva, jer takav angažman neosporno vodi ka novim pobedama i novim saradnjama, a što je i pokazano na primeru bitke za Revu“, navodi Novi optimizam u saopštenju i dodaje da će sa istim ciljem biti prikazan kratki dokumentarni film “Ja volim Revu”, kao i kratki film o UG “Komšija”.

U formi kratkog filma posetioci će biti u prilici da čuju najvažnije poruke o zaštiti prirodnih dobara Srbije poslate sa događaja “Vidi, Gari, izlaz postoji!” u Novom Sadu, nakon čega će se okupljenima obratiti Katarina Đukić (Građanske inicijative) i Branislav Grubački Guta (Novi Optimizam).

Gosti iz Nacionalne ekološke asocijacije (NEA) govoriće o (ne)mogućnosti realizacije zaštićenog parka prirode i predočiće sve izazove u takvoj vrsti inicijative.

„UG “Bela Čaplja 1165” i UG “Komšija” – Krnjača dodeliće zahvalnice komšijama za nesebičan doprinos i angažovanje na aktivnostima koji lokalnu zajednicu čine jačom, lepšom i zdravijom. Takođe, biće potpisan protokol o saradnji između te dve organizacije i Novog Optimizma“, navedeno je.

Takođe se ističe i želja da KRNJART dostigne status tradicionalnalnog festivala, sa uvek kvalitetnim programom za sugrađane.

Zbog toga će ove godine na KRNJART-u Radoslav Rale Milenković 1802. put izvesti  predstavu „Naši dani“, koja počinje u 19 časova i ulaz za posetioce je besplatan.

Nakon toga, u 20 časova,  biće održan humanitarni koncert benda Sorabi.

Pre KRNJART festivala, 28. avgusta, na Revi biće održana manifestacija“Velika nagrada Reve“u okviru projekta #GradjaniImajuMoć, kao i dečija radionica „Ptice bare Reva“ u okviru projekta „Zeleni inkubator“ #EUzatebe, koji sprovode Mladi istraživači Srbije, najavljuje Novi optimizam.

Specijalni gosti biće članovi odranizacije „Dečije srce“ #zvucisrca, koji će i sami učestvovati u radionici, a doneće i svoje radove koje će prodavati na Revinom bazaru, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari