Psihološki portreti Ivane Jelić 1

Izložbom najnovije oslikanih platna, mlada talentovana umetnica, Ivana Jelić iz Šapca, predstavila se u galeriji „Aleksandar Alek Đonović“ Aranđelovčanima i brojnim gostima Bukovičke Banje.

Ivana Jelić, inače na završnoj godini doktorskih akademskih studija na Fakultetu primenjene umetnosti u Beogradu, izlaže u revijalnom delu, neposredno pred početak međunarodne Smotre umetnosti „Mermer i zvuci“.

– Počela sam da slikam ljude zbog interesovanja za psihološki portret i istraživanja ljudske forme, jer smatram da je to večni motiv, jedan od prvih koji se javlja u likovnoj umetnosti, kaže mlada umetnica Ivana Jelić. „Ona zaista ne odustaje od portreta i ljudske figure još od početka studija, kojom se, kao dugotrajnom tematikom, mladi umetnici retko bave. Izuzetno je dobar crtač i ima snažnu energiju“, zapazio je njen profesor Slobodan Kajtaz.

– Ovo su jako retke slike koje danas možete da vidite na ovaj način tretirane. Ona nije upala u zamku mladih ljudi koji pokušavaju po svaku cenu da budu odmah veliki umetnici, već na jedan poseban način, jako darovit i temeljan rad, na jedan veoma ozbiljan način gradi svoju karijeru i biografiju, rekao je u prigodnoj izjavi na otvaranju izložbe profesor Kajtez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari