serbedzija vulinFoto: FoNet/Božana Pavlica

Glumac Rade Šerbedžija otvorio je večeras, zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Beograda Andrejom Mladenovićem, knjižaru „Kosmos“ u centralnoj Knez Mihailovoj ulici.

Kako prenosi Beoinfo, Šerbedžija je rekao da naziv knjižare zbog svog kosmopolitskog duha lepo stoji Beogradu i njegovoj najpoznatijoj ulici.

„Kosmos govori o svetu, da smo svi pobratimi i jednaki. Ovo mesto je i ‘opasno’, jer ovde će se štampati i prodavati knjige koje u sebi sadrže istinu. Otvaranje svake knjižare je velika stvar jer su one vrlo važne i snažne stvari“, rekao je Šerbedžija.

On je na otvaranje knjižare u Knez Mihailovoj 18 došao sa generalne probe svog orkestra „Zapadni kolodvor“, i to uoči nastupa u Botaničkoj bašti.

Pomoćnik gradonačelnika Mladenović kazao je da je svako otvaranje knjižare u Beogradu „jedan mali praznik“.

„Gde otvoriti ovako lepu knjižaru nego u centru grada, u Knez Mihailovoj ulici, gde je je tradicionalno knjižarstvo, gde je čuvena knjižara ‘Geca Kon’. Nadam se da će Beograđani uživati i da smo uspeli da pokažemo da knjiga ipak pobeđuje. Tako pokazujemo i duh Beograda, a ova knjižara će dodatno doprineti da taj duh bude očuvan i u budućnosti“, rekao je Mladenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari