Raspisan konkurs za upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu 1Foto:Narodno pozoriste

Novi Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu raspisao je javni konkurs za upravnika ove kuće, koji će biti imenovan na period od četiri godine.

Rok za podnošenje prijava kandidata je 15 dana počev od 1. decembra, kad je ovaj konkurs objavljen na zvaničnoj internet strani Nacionalne službe za zapošljavanje, a potom UO treba da za 30 dana dostavi Ministravu za kulturu listu kandidata za novog upravnika NP.

Pisac Aleksandar Gatalica, predsednik UO, izjavio je za Danas da je pre raspisivanja konkursa za novog upravnika usaglašen Statut NP sa Zakonom o kulturi, zbog čega su i uslovi za prijavljivanje kadidata izmenjeni u odnosu na prethodni.

– Glavna izmena je u tome da se sada od budućeg upravnika umesto osam traži pet godina „radnog iskustva u struci“, a postoje i uslovi o kojima će se posebno voditi računa prilikom utvrđivanja liste kandidata – kaže Gatalica.

Od kandidata za novog upravnika NP, osim najmanje pet godina radnog iskustva u struci traže se i visoka stručna sprema – odgovarajuće visoko obrazovanje na studijama drugog stepena, kao i znanje jednog svetskog jezika, između ostalog.

UO je najavio da će prilikom utvrđivanja liste kandidata ceniti i sledeće uslove: poznavanje poslovanja pozorišnih ustanova; rukovodeće iskustvo na poslovima u oblasti kulture; kvalitet predloženog programa rada i razvoja Pozorišta.

Na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje juče je objavljen i javni konkurs za direktora Arhiva Jugoslavije, a dan ranije i za direkora Centralnog instituta za konzervaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari