Redford i Fonda ponovo zajedno na velikom platnu 1Foto: EPA / Claudio Onorati

Film „Our Souls at Night” u kome su se na velikom platnu nakon 47 godina ponovo zajedno našli Džejn Fonda i Robert Redford, prikazan je na Venecijanskom filmskom festivalu.

Film koji je režirala Riteš Batra govori o udovici i udovcu koji se zbližavaju kako bi prevazišli sopstvenu usamljenost.

„Hteo sam da snimim još jedan film sa njom pre nego što umrem”, izjavio je Redford. Njegova koleginica dodala je da je htela da vidi šta je Redford postao tokom pet decenija koliko nisu zajedno sarađivali.

„Kada smo snimili ‘Bosonoga u parku’, njegov Sandens institut je bio tek u nastajanju. Ono što je stvorio zaista je promenilo svet filma”, objasnila je Fonda. Ona je dodala da je želela i da se još jednom zaljubi u svog kolegu.

„Igrali smo onu mladalačku ljubav. Par koji se upravo venčao. A sada igramo starce koji se zaljubljuju i koji imaju seksualne odnose”, kazala je glumica dodajući da misli da je rediteljka scenu seksa skratila prerano zbog Redforda. „On ne voli takve scene. Ali ja ih obožavam. Redford se odlično ljubi. Bilo je zabavno ljubiti ga kada sam imala 20 godina, i zabavno je to isto činiti i u 80-im”, kazala je kroz smeh glumica.

Redford se prisetio i njihovog zajedničkog filma „Potera bez milosti” iz 1966. i kazao da je saradnja sa Fondom oduvek išla vrlo glatko. „Uživam da sarađujem sa nekim sa kim se u svemu razumem bez mnogo reči. Tu postoji veza i ljubav”, kazao je glumac i reditelj.

Redfordu i Fondi u Veneciji će biti uručene i nagrade Zlatni lav za životno delo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari