Reditelj Rajko Grlić za Danas: Sa Cvejom odlazi i veliki deo mene, bio mi je prijatelj, samozatajan, tih, duhovit, i iznad svega dobar čovjek 1Foto: Miroslav Dragojević

Cveja je za mene bio puno vise od glumca. A kada jedan takav ode, a oni su tako rijetki, s njim odlazi i veliki dio mene. Siromašniji sam za prijateljstvo kome sam se uvijek, pri svakom susretu, baš jako veselio, kaže Grlić, koji je s rediteljem Srđanom Karanovićem autor scenarija za kultnu TV seriju „Grlom u jagode“, i kreator lika Baneta Bumbara, po kome su generacije gledalaca širom regiona decenijama prepoznavale Branka Cvejića

Rajko Grlić, legendarni jugoslovenski i hrvatski filmski autor, koji je zajedno s rediteljem Srđanom Karanovićem napisao scenario za kultnu TV seriju „Grlom u jagode“, zbog koje je Branko Cvejić za publiku širom našeg regiona do danas ostao Bane Bumbar, junak koga je igrao, s velikom tugom se oprašta od glumca koji je već decenijama sinonim najlepšeg, najduhovitijeg i najlepemenitijih duha.

Prijateljstvo Grlića i Cvejića datira još od 1975, kada je snimana, po mnogim kritičarima, najbolja jugoslovenska serija svih vremena.

– Cveja je za mene bio puno vise od glumca. Bio mi je prijatelj. Samozatajan, tih, duhovit. Iznad svega dobar čovjek koji je više brinuo o drugima nego o sebi samom. A kada jedan takav ode, a oni su tako rijetki, s njim odlazi i veliki dio mene. Siromašniji sam za prijateljstvo kome sam se uvijek, pri svakom susretu, baš jako veselio – kaže za Danas Rajko Grlić.

Jedan od velikana našeg i jugoslosvenskog glumišta, koji je obeležio ovdašnje pozorište, film i TV stvaralaštvo, preminuo je juče u bolnici u Beogradu, u 76. godini. Datum komemoracije i sahrane Branka Cvejića biće naknadno objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari