Reditelj Srđan Dragojević zatvorio 4. Dunav film Fest 1Foto: Promo

Ceremonijom dodele nagrada i srpskom premijerom novog filma Srđana Dragojevića „Nebesa“, koji je pre samo nekoliko dana doživeo veliki uspeh na festivalu u Lokarnu gde je imao svetsku premijeru, sinoć je svečano zatvoren ovogodišnji, 4. Dunav Film Fest u Smederevu.

Dunavska lađa za najbolji film pripala je ostvarenju “Konačni izveštaj”, koje je režirao mađarski oskarovac Ištvan Sabo, i to, kako stoji u obrazloženju žirija, za iskren i dominantan pristup temi odnosa sistema prema pojedincu.

Rediteljkama Veseli Kazakovoj i Mini Milevi drama “Žene plaču” donela je nagradu za najbolju režiju, a nagrada za najbolji scenario otišla je u ruke nemačkom reditelju Dominiku Gafu i scenaristi Konstantinu Lebu za film “Fabian”.

Žiri – rediteljka Ana Maria Rossi, glumci Mladen Sovilj i Emir Ćatović, za najbolje glumačko ostvarenje nagradio je ekipu filma “Nečista krv – greh predaka”.

Posle dodele nagrada publici se obratio Srđan Dragojević, koji je zvanično zatvorio ovogodišnje 4. izdanje Dunav Film Festa.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam ove večeri u Smederevu i što će publika imati priliku da pogleda film “Nebesa”. Posle filmskog festivala u Lokarnu i Odesi, večeras je treća projekcija i, da kažemo, pretpremijera pred njegov ulazak u bioskope. Nadam se da će vam se film svideti – izjavio je Dragojević na zatvaranju Dunav film festa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari