Ričard LinklejterFoto: Pool Photo Events 02/IPA / Sipa Press / Profimedia

Ričard Linklejter vratio se u Veneciju filmom Hit Man koji je na sinoćnoj premijeri zaradio 5-minutne ovacije.

Akciona komedija sa Glenom Pauelom u glavnoj ulozi dobila je povike oduševljenja od samog početka, a Ričard Linklejter na kraju je „bacao koske“ ljudima oko sebe.

Tokom ovacija, Linklejter je rekao „hvala vam puno“, držao ruku na srcu i potom pozdravio ljude oko sebe, uključujući suprugu Kristinu Harison i njihovu ćerku.

On je na pres konferenciji rekao da su on i Pauel predano radili na filmu, uključujući noći i vikende i da su retko kad odlazili sa seta da jedu.

Hit Man je je dobio odlične kritike, a Glen Pauel je takođe dobio pohvale kritičara za svoju rolu, za koju je kritičar Varajetija rekao da „odiše najčistijom iskrenošću“.

Linklejter i Pauel zajedno su napisali scenario za film na osnovu teksta Skipa Holandsvorta koji je izlazio u mesečnim nastavcima u novinama Texas Monthly.

Radnja prati policajca u Hjustonu koji se pretvara da je plaćeni ubica kako bi uhapsio one koji pokušavaju da ga unajme i spasio ženu u opasnosti.

Ričard Linklejter je poznat po ambicioznim filmovima

Linklejter je poznat po filmovima Dazed and Confused i Before trilogiji, a u Veneciji je bio 2001. godine sa animiranim filmom Waking Life.

Pauel je imao sjajnu ulogu u filmu Top Gun: Maverick, a pojaviće se i u predstojećoj romantičnoj komediji Anyone but You sa Sidni Svini.

Ostale uloge tumače Adria Arjona, Ostin Amelio, Reta, Moli Bernard i Majk Markof, a Hit Man će narednu projekciju imati na Filmskom festivalu u Torontu 11. septembra.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari