Saradnja sa Savinom, Stojanovićem i Lukačem, koprodukcije i festivali: Kragujevački Teatar najavio novu sezonu 1Foto: Z. S. M.

 

Za sezonu 2023/24 planirani je bogat premijerni program sa šest premijera koji će obeležiti predstave u režiji nekih od najznačajnijih srpskih pozorišnih reditelja kao što su Egon Savin, Gorčin Stojanović i Aleksandar Lukač, najavio je na konferenciji za štampu Mladen Knežević, direktor kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra.

U sledećoj pozorišnoj sezoni u Teatru iz Kragujevca realizovaće se tri koprodukcije i to po prvi put sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, a u pitanju je tekst Joakima Vujića „Slepi miš”, zatim sa Festivalom „Ćirilica” iz Budve, praizvedbi koja govori o životu Jelene Anžujske autorke Jelene Kajgo.

Tokom pozorišne 2023/24 planirana je i koprodukcija sa Kraljevačkim pozorištem sa kojim već postoji uspešna saradnja.

Početkom aprila 2024. godine uz podršku gradskog pozorišta iz Bjalsko Bjala u Poljskoj otpočeće se priprema prvog mjuzikla u produkciji Knjaževsko-srpskog teatra, u režiji proslavljenog poljskog glumca i reditelja Vitolda Mazurkjeviča.

Saradnja sa Savinom, Stojanovićem i Lukačem, koprodukcije i festivali: Kragujevački Teatar najavio novu sezonu 2
Angažovanjem mladih glumaca ansambl KST-a značajno pojačan i proširen – Mladen Knežević Zoran Laki Lazarević

Pored novina u delu produkcuje Teatar nastoji da svoj rad prikaže i van Kragujevca, pa će do kraja godine, po rečima direktora Kneževića, ansambl KST-a učestvovati na šest pozorišnih festivala: „Bucini dani” u Aleksandrovcu, Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu, na „Danima Mije Aleksića” u Gornjem Milanovcu, Festivalu pobednika festivala u Rakovici i na festivalu „Zlatna vila” u Prijedoru, kao i na Međunardonom festivalu „ Ceo svet – teatar” u Nižnjem Novgorodu u Rusiji.

Do kraja 2023. godine dogovorena su i gostovanja u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, kao i gostovanje u Francuskoj.

Direktor Mladen Knežević, ne bez ponosa, istakao je i angažovanje pet glumaca mlađih od 30 godina čijim angažovanjem je pozorište značajno proširilo svoj ansambal.

Na kraju svog obraćanja direktor Knežević je istakao veliku podršku Grada Kragujevca bez čije pomoći svi predstavljeni rezultati ne bi bili ostvareni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari