U okviru koncerta pod nazivom AS14 u petak, 4. aprila, u Velikoj sali SKC-a od 21 čas sviraće čak šest bendova: Multietnička atrakcija, Lira vega, Teleport, E-play, Trese.Lupa.Udara i Ciklon.

Multietnička atrakcija svoj izraz naziva progresivnim rokenrolom. Bend čine: Osman Ahmed-ManBlack (bubnjevi, vokal, efekti) i Nemanja Kojić Expeditor (bas, vokal, trombon, efekti). Grupa Lira Vega trenutno radi kao duet i promoviše (još neobjavljeni) album „Duhovi“ i novi zvuk koji, osim prepoznatljivog vokala Zoje Borovčanin i gitare Vladimira Đorđevića, sadrži i ritam mašinu i sint bas. Grupu Teleport čine Đura na gitari, Laza na basu, Boske za bubnjevima i Beba i Alisa za mikrofonima. Muziku koju bend stvara možemo svrstati pod space rock, mada su prisutni razni uticaji.

E-play trenutno svira u postavi: Maja Cvetković, Danilo Nikodinovski i Goran Ljuboja Trut. U SKC-u bend će imati i gostujući prateći vokal Kiku Jovanović. Trese.Lupa.Udara je ad-hoc postava koju čine Koja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara i vokal), Švaba (Električni orgazam, bas i vokal) i Buca (Disciplin A Kitschme, bubnjevi i vokal). Gostujuće prateće vokale obezbeđuju Manja i Đurđica. Repertoar T.L.U, kako i samo ime kaže, baziran je na Kojinoj muzici (na tekst Gorana Gajića) iz filma „Kako je propao rokenrol“, ali ponekad uključuje i srodne rok standarde. Kreatori Ciklona su Jovan Vesić i Nemanja Aćimović. Ciklon je live-intelekt-elektro-garage svevremenski scenska pojava. Zbog ograničenog broja mesta, besplatne ulaznice za koncert potrebno je podići na biletarnici SKC-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari