Bred Pit otkrio koju glumicu smatra najlepšom ženom ikada viđenom na ekranu 1Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Bred Pit je sarađivao sa najvećim holivudskim zvezdama, ali njegova omiljena glumica svih vremena mogla bi da vas iznenadi.

Kako prenosi Index.hr davne 1996. godine, kada su ga pitali o svojim omiljenim glumcima u filmskoj industriji, Pit je rekao da poznaje vrlo malo muškaraca na koje bi se mogao ugledati.

„Zato cenim starije filmove jer prikazuju čoveka koji se zalaže za svoje principe. Uzmimo na primer Roberta Redforda. Muškarci su želeli da budu kao on, a žene su sanjale da muškarci budu poput njega“, naveo je on.

Iako se stiče utisak da izgled igra veliku ulogu u holivudskoj slavi, Pit veruje da najveće zvezde nisu uvek ono što bismo nazvali seks simbolima.

Bred Pit otkrio koju glumicu smatra najlepšom ženom ikada viđenom na ekranu 2
Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

„Izgled je prvi utisak, ali se ne koncentrišemo samo na njega. Neko vam odmah ne upadne u oči, ali kada progovore postaju najlepši na svetu“, objasnio je on.

Njegova omiljena glumica svih vremena, Dajana Vist, nije bila cenjena zbog svog izgleda ili zbog toga što je bila seksualni simbol. Najistaknutije uloge ove 75-godišnjakinje uključuju one u Edward Scissorhands i Footloose .

„Najveći glumci nisu oni koje biste nazvali prekrasnim. Reći ću vam ko je moja omiljena glumica: Dajan Vist. Ne biste je nazvali seks simbolom, ali za mene je ona najlepša žena na ekranu“, rekao je Pit.

Nakon studija pozorišta na Univerzitetu Merilend, Viest je debitovala na Brodveju 1971. godine u Solitaireu/Dubli Solitaire Roberta Andersona. Nastavila je da napravi neverovatno uspešnu karijeru na sceni, pre nego što je postala velika u filmu – Osvojila je dva Oskara za Hannah and Her Sisters i Bullets Over Broadway reditelja Vudija Alena. Dajan je takođe glumila u vampirskom filmu iz 80-ih The Lost Boys.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari