"End of Pipe" i "Scum Orchestra" sviraju 6. septembra u Svilajncu 1Foto: Promo

Dva benda, „End of Pipe“ iz Brazila i „Scum Orchestra“ iz Finske, u okviru njihove zajedničke evropske turneja nastupiće i u Svilajncu u utorak 6. septembra u Lobi baru.

Koncert počinje u 21 sat a ulaz je donacija, preporučena cifra je 300 dinara. Dan pre nego što će svirati u Svilajncu bendovi iz Brazila i Finske će nastupiti i pred beogradskom publikom u klubu Fest.

„End of Pipe“ je melodični pank bend iz grada Florijanopolisa, sa ostrva Santa Karolina, na samom jugu Brazila, pozantog po najegzotičnijim plažama. NJihova muzika je spoj melodičnih pank bendova 90-tih ( Bad Religion, Green Day, Good Riddance) čiji je zvuk prepoznatljiv po jednostavnim melodijama i upadljivim rifovima.

„End of Pipe“ su jedan od najinteresantijih pojava na pank-rok sceni Južne Amerike, iza sebe imaju brojne turneje (u dva navrata posetili su SAD ), nastupe na prestižnim festivalima, mnogo izdatih ploča i singlova I ono što je najvažnije stvaraju uzavrelu atmosferu na svojim koncertima.

„The Scum Orchestra“ su pankeri koji dolazi iz Tamperea u Finskoj, autorski su bend, koji su u svoju muziku, ubacili elemente folka i kantrija, mešajući ga sa pankom.

Bend čine prekaljeni muzičari koji su veoma brzo stekli reputaciju navežbanog i energičnog benda uživo, gde žestoku svirku prati originalni scenski nastup koji podseća na pozorišnu predstavu.

„Scum Orchestra“ ima dva album na vinilu, par singlova i pojavljivanje na mnogim kompilacijskim izdanjima. Sviraju svuda gde ih pozovu od stadiona, kućnih dvorišta do akustičnih performansa na ulicama.

Organizator koncerta u Svilajncu je udruženje građana „Rođen negde dole“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari