R&B američka pevačka zvezda i glumica Vitni Hjuston je preminula u Los Anđelesu u subotu, u 48. godini života, i dok se i dalje istražuje uzrok njene smrti (mnogi sumnjaju da je to bila droga), holivudske zvezde su šokirane njenom smrću. Mlada pevačka zvezda Džastin Biber je na Tviteru napisao da je „preminuo jedan od najvećih glasova svih vremena“, dok je glumica Elizabet Benks rekla da je Vitni „zaslužna za brojne saundtrekove puštane tokom 12 godina spavanja kod drugarica“.

 Mediji izveštavaju da je Hjustonova trebalo da se pojavi na zabavi pre dodele Gremija, tako da je sigurno da će tužna vest obojiti dodelu najpoznatijih američkih muzičkih nagrada.

Hjustonova, koja je zaslužna za hitove poput „How Will I Know“, „Greatest Love of All“ i „I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)“, glumila je i u filmskim hitovima poput „Telohranitelja“ – saundtrek za ovo ostvarenje je ubedljivo najprodavanija filmska muzika svih vremena sa preko 44 miliona prodatih albuma u celom svetu. Hjustonova je bila na vrhuncu karijere tokom 1980-ih i 1990-ih, a kasnije je na naslovne strane uglavnom dospevala zbog burnog braka sa pevačem Bobijem Braunom (sa kojim ima kćerku Bobi Kristinu Hjuston Braun), i od koga se razvela 2007, kao i zbog problema sa drogama i alkoholom. No, izgleda da je njena karijera ponovo mogla da krene uzlaznim tokom – dobila je ponudu da bude članica žirija takmičarskog programa „The X-Factor“ u Americi, a za leto je bio zakazan njen filmski povratak u muzičkoj drami „Sparkle“ sa Džordinom Sparksom, pobednikom „Američkog Idola“.

Najnagrađivanija pevačica svih vremena

Njujork – Vitni Hjuston se smatra jednom od najboljih pevačica na svetu. U svojoj 25-godišnjoj pevačkoj karijeri osvojila je šest Gremi nagrada, 30 Bilbord priznanja i 22 AMA nagrade. Prema Ginisovoj knjizi rekorda ona je najnagrađivanija pevačica sa preko 400 trofeja. Objavila je sedam studijskih albuma (poslednji 2009. godine), a prodala ih je širom sveta u tiražu od preko 170 miliona kopija. Počela je da peva u gospel horu njene crkve u Nju Džersiju kada je imala 11 godina, a prvi album je objavila 1985. Njen meco-sopran je bio inspiracija za Maraju Keri, Selin Dion, Ališu Kiz i Bijonse, koje su krenule njenim stopama. U svetu sedme umetnosti zabeležila je šest glumačkih nastupa – u TV-seriji, televizijskom filmu i nekoliko bioskopskih hitova, od kojih je bio najveći „Telohranitelj“ (1992) sa Kevinom Kostnerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari