Kanda, Kodža i NebojšaFoto: Nebojša Babić

Kanda, Kodža i Nebojša, beogradski bend koncertima 12. i 13. aprila u Velikoj sali Doma omladine obeležava 10 godina od objavljivanja albuma “Volja za noć” – po mnogima njihovog najznačajnijeg ostvarenja iz karijere duže od 30 godina.

Bend Kanda, Kodža i Nebojša koncertima će prirediti posebno koncertno iskustvo, jer će po prvi put u karijeri održati električno-akustični koncert.

Velika sala Doma omladine, u kojoj su sedeća mesta, je idealan prostor za ovakav koncert, a bend je u toj sali poslednji put nastupao pre 18 godina.

– Nijedan koncert nije isti, pa neće biti ni ova dva, iako se održavaju dan za danom. Biće dve različite večeri i samim tim najverovatnije dve različite atmosfere, dva različita raspoloženja, dve različite publike, dva različita izdanja benda, pa onda i dve različite plej liste. Inicijalno može da postoji jedna plej lista, ali u stvarnosti teško da može da ostane ta jedna, verovatno će već na prvom koncertu biti druga, a na drugom treća. Prostor za improvizaciju i spontanost nam je neophodan i zato očekujte neočekivano! – najavio je frontmen Oliver Nektarijević.

Posle 10 godina ovaj kultni album će se konačno pojaviti i na vinilu. Nekoliko pesama sa albuma je steklo status neizostavnih koncertnih bisera, nekoliko je tek povremeno na repertoaru, a na predstojećim koncertima će izvesti i one pesme koje su svirali vrlo retko ili nikada.

Na snimanju albuma “Volja za noć” je učestvovao i Ognjen Beader kao basista, koji je ostavio veliki pečat na jednoj od najvažnijih pesama sa tog albuma “Siroti Ani i Bo”. Pored naslovne numere na ovom albumu se nalaze i pesme “Sve je stalo”, “Ne služim ničemu”, “Uvek u ponoć”, “Vera, nada, ljubav i stav” i druge, a bend i tada i sada veruje u sve pesme sa albuma.

Osim pesama sa ovog albuma Kanda, Kodža i Nebojša će na dvostrukom koncertu izvoditi i omiljene pesme sa ostalih osam albuma i svojoj publici pokazati da su dostigli kreativni vrhunac u autorskom i sviračkom smislu. Bez zadrške će svakako prirediti novo koncertno iskustvo, jer će tokom jedne večeri zapravo održati dva koncerta – prvo akustični, a potom i električni.

Ulaznice za koncerte KKN-a u Velikoj sali DOB-a dostupne su po promotivnoj ceni od 2.000 dinara putem eFinity prodajne mreže i na efinity.rs, kao i u Antishopu u Cetinjskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari