Koncert „Smaka” za Dan grada Kragujevca 1Foto: Grad Kragujevac

Za Dan grada – Đurđevdan, 6. maja u okviru centralne proslave na Trgu ispred Skupštine grada koncert će održati legendarna grupa „Smak”. njihov nastup najavili su juče gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, menadžer grupe Smak, Dejan Maksimović i direktor Doma omladine Nebojša Jakovljević.

– Grad Kragujevac je živeo, rastao i na svaki mogući način utkao u sebe grupu „Smak”, koja je postala deo kragujevačkog identiteta, rekao je juče gradonačelnik Dašić u kragujevačkoj ulici Janka Veselinovića.

On je istakao da su baš u toj ulici 60.-ih godina živeli gitaristi tadašnjih velikih rok bendova: „Senke”, „Daleki horizonti”, „Džentri”, a kasnije po osnivanju „Smaka” svoj životni prostor ovde nalazi i Radomir Mihailović Točak.

– U ovoj ulici se formirala rok scena, ne samo kao muzički pravac, već kao način života, pun energije i iskrenosti. Danas, iako nije reč o roku, na početku ulice nalazi se i studio „Češnjak”, Vuje iz KBO, a to govori da se ovde stvarala i gradila jedna progresivna muzička scena, zbog čega odavde i najavljujemo spektakl, ništa manje, bolje i drugačije organizovan nego što je to bilo u Beogradu na Ušću, kada je scenski i zvučno doživljaj i događaj upotpunio Moto klub „Smak“, kazao je gradonačelnik Dašić.

– Posle legendarnog koncerta grupe Smak na Ušću 2015. godine, ove godine imaćemo priliku da prisustvujemo jednom velikom rok spektaklu, u Kragujevcu, gradu gde je grupa i osnovana, kazao je menadžer Smaka Dejan Maksimović, citirajući reči Radomira Mihailovića Točka, da će „Smak” svirati svuda gde ljudi to žele i gde postoje određeni tehnički uslovi potrebni za održavanje koncerta.

Po njemu grad je iskazao tu želju i spremnost da takvu manifestaciju priredi a ovo je prilika da pozove publiku i poštovaoce rokenrola i grupe „Smak” iz Srbije i regiona da 6. maja budu sa nama na trgu u Kragujevcu.

Sastav grupe biće potpuno isti kao što je bio u beogradskoj Areni i na Ušću, osim što sa njima neće biti Boris Aranđelović, legendarni pevač benda koji je preminuo.

– Pevaće Jovan Pantić, kako ističe Maksimović, vokal koji neodoljivo podseća na Borisa Aranđelovića, zatim Dejan Najdanović i drugi gosti, a menadžer „Smaka”, očekuje da im se pridruži i Dado Topić.

Polazna tačka pred sve velike koncerte je Dom omladine, gde grupa „Smak” već uveliko vežba i sa mladim ljudima i članovima Moto kluba koji ponosno nose obeležja grupe „Smak” i simbol su ovoga grada, pripremaju se za koncert.

Inače, Dom omladine pored koncerta grupe „Smak”, koji će biti u okviru centralne proslave dana grada 6. maja, za 7. maj predvideo je nastupe grupa „Špajz”, „Fractal”, „Darkshines”, Jelene Tomašević, „Osvajača” i „Agate”, a kako je najavio Nebojša Jakovljević, direktor Doma omladine, iako je Kragujevac rokenrol grad, 8. maja za mlađu populaciju, prvi put ove godine, s obzirom na to da postoji jaka rep scena u gradu, promovisaće i rep muzičare, a zvezda te večeri biće Devito.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari