LizoFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

 

Nakon što su tri bivše plesačice američke pop pevačice Lizo podnele tužbe za seksualno uznemiravanje, popularnoj pevačici stiglo je još šest tužbi, prenosi Klix.ba.

Advokati koji zastupaju popularnu pevačicu potvrdili su ovu informaciju i naveli da proveravaju tužbe. Advokat Ron Zambrano rekao je da je njegova kancelarija ispitivala plesače koji su radili sa Lizo.

Zambrano je u saopštenju naveo da su prva trojica otvoreno govorila i podelila svoja iskustva, što je podstaklo druge ljude da govore o svojim iskustvima. Kako ističe Zambrano, ne radi se samo o seksualnom zlostavljanju, već i o neplaćanju zaposlenih.

„Šokantna priroda načina na koji su Lizo i njen menadžerski tim tretirali svoje izvođače izgleda je u suprotnosti sa svime za šta se Lizo javno zalaže, dok privatno sramote svoje plesače i ponižavaju ih na načine koji su apsolutno demorališući“, rekao je advokat Zambrano.

Kristal Vilijams, Arijana Dejvis i Noel Rodrig, koje su radile za njenu kompaniju „Big Grrrl Big Touring Inc“, navele su da ih je Lizo svakodnevno pritiskala i insistirala da plešu sa golim izvođačima u klubu. Čak su istakli da je jednu od plesačica ismevala zbog viška kilograma.

Tužioci traže opštu i posebnu odštetu, kao i kaznenu i advokatsku naknadu. Nakon toga oglasila se i Lizo koja je navela da su zbog optužbi dovedeni u pitanje njena radna etika i moral i istakla da je reč o lažnim optužbama.

„Nikada mi nije namera da se bilo ko oseća neprijatno ili necenjeno kao važan deo tima. Veoma sam otvoren po pitanju svoje seksualnosti i izražavanja, ali ne mogu da prihvatim ili dozvolim ljudima da iskoriste tu otvorenost da od mene naprave nešto što nisam. Ne postoji ništa što shvatam ozbiljnije od poštovanja koje zaslužujemo kao žene u svetu“, napisala je Lizzo.

Nakon ovih tužbi, Lizo se suočila sa ozbiljnom reakcijom kao što je veliki gubitak pratilaca na društvenim mrežama, a trenutno se pregovara o otkazivanju njenih nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari