Novosadski bend Microsonic i subotički Replika 42 nastupiće u subotu u klubu Mladost u Subotici. Microsonic je indie rock bend iz Novog Sada, svira isključivo autorsku muziku, koju su kritičari opisali kao psihodeliju Panonske ravnice, negde na pola puta između Air-a i Sonic Youth-a.

Iza sebe imaju mnogo svirki i festivalskih nastupa: u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Somboru, Vrbasu, Zrenjaninu, na Exit festivalu 2005. i 2006. godine, na UFO festivalu Osijek, na Demo festu u Banja Luci, na tada Winner festu u Makedoniji (Skoplje, Štip i Prilep), itd. U posadi su: Danijela – bas i vokal, Šole – gitara i back vokali, Zoran – gitara i Marko bubanj.

Replika 42 je alternative garage rock bend iz Subotice, nastao 2007. godine u sastavu: Risto, Sale i bubnjar Mario Borenović (Rockin' Chair Blues Band). Posle par meseci Marija na bubnjevima zamenjuje Aleksa. U tri godine isključivo autorskog rada imali su nekolicinu lokalnih, i svirki u okolini Subotice, kao i nastup na 42. Zaječarskoj gitarijadi 2008. Tokom 2010. dobijaju podršku od FOKUS fondacije i snimaju pesme za album prvenac „Replika 42“ u studiju „Generator“. Decembra iste godine prave samostalno CD izdanje na kome se nalazi 11 pesama. Članovi su: Dragan Vidaković Risto – gitara, vokal, Aleksa Otašević – bubanj i Saša Medan – bas gitara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari