Island MintFoto: Kamil Ansorge

Nastup češkog benda Island Mint i naše lokalne DJ/producentkinje Aaske biće održan u utorak, 9. aprila u 20 časova, u Kvaki 22.

Prema rečima organizatora događaja – lejbla Krava 22 – pivo uz povetarac na plaži Kvaka 22 očekuje nas ovog utorka sa češkom indi-rock/shoegaze grupom i Aaskinim iznenađujućim DJ setovima.

– Očaravajuća, suncem okupana i dirljiva, muzika benda Island Mint je retka pojava na praškoj muzičkoj sceni. Inspirisan sunčanim popom 60-ih, garažnim rokom i shoegazeom 90-ih, njihov topli analogni zvuk učiniće da se osećate kao da plivate u okeanu nostalgije. Počevši od ćudljivog EP-a Hazy Days (2020), njihov zvuk se razvija sa nadrealnim indi albumom Irreality (2022), a na poslednjem izdanju All Studium No Punctum (2023) muzika je obogaćena krautrockom i poprima oštrije karakteristike – opisuju zvuk benda.

Naime, u protekle četiri godine, petočlani sastav sa pevačem i producentom Matiašem Adamekom uspešno uverava češku i slovačku publiku da sunce zaista sija. Međunarodni žiri Radio Vave’s Czeching Contest 2023 potvrdio je ovu činjenicu poslavši bend na Eurosonic Noorderslag 2024. godine kao najrelevantniji bend na aktuelnoj mladoj češkoj sceni.

Na turneji po Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj i Srbiji, svratiće i u Kvaku na svoj prvi beogradski koncert.

– Dođite da ih čujete uživo ovog utorka!- pozivaju organizatori.

Aaska
Foto: Privatna arhiva

Povodom drugog nastupa koji će zasijati iste večeri iz Krave 22 ističu da je Aaska jedna od najnegovanijih i najeklektičnijih DJ/producentica na sceni beogradskog undergrounda i noćnih klubova.

– Njena prilagodljivost ju je navela da sarađuje na projektima koji istražuju i probijaju granice žanrova sa kolektivom SUTRA. Obično je možete videti na scenama Žive, Kule, Dima ili Drugstora, kreirajući beskonačne zvučne pejzaže. Ona će biti vaš domaćin ovog utorka, vodeći vas kroz svoj sjajni set. Vrata će biti otvorena u 20 sati, vidimo se u Kvaki! – poručuju organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari