U petak, 20. decembra, od 21 sat u sali Amerikana Doma omladine Beograda publika će imati priliku da čuje uzbudljiv i neobičan zagrebački bend Brkovi. Reč je o muzičarima koji su udaljene žanrove – turbofolk, pank i rok, duhovito spojili u melodičnu celinu.

 Kao domaća podrška iste večeri nastupiće i bend Bolesna štenad. Uoči koncerta pred beogradskom publikom u Domu omladine razgovarali smo sa Tomislavom Kalouesekom Tomcem, basistom Brkova. Ulaznice su u pretprodaji preko Eventim mreže, po ceni od 600 dinara. Na dan koncerta cena će biti 700 dinara.

Šta vas ponovo dovodi u Srbiju? Svirali ste po prvi put u Pančevu i Kragujevcu, kakve su impresije i šta očekujete od velikog beogradskog koncerta u Domu omladine Beograda?

– Dovodi nas lijepo sjećanje na sve dosadašnje koncerte u Beogradu, a i želimo ponovo kupovati na Kalenić pijaci, našoj omiljenoj pijaci. U Pančevu i Kragujevcu je bilo odlično. Napunili smo oba kluba i pružili dva dobra koncerta. Šemso je usput dobio opanke na poklon. Očekujem da koncert u Domu omladine Beograda bude naš najbolji koncert, jer je riječ o dosada najvećem klubu u Beogradu u kojem smo nastupali. Znam da ovđe imamo puno publike, neki su čak došli i u Pančevo da nas gledaju.

Vaš performans na bini je spektakl sam po sebi i Beograđani ga dobro poznaju. Obećavate li opet isto?

– Gledaj, mi nismo neki vrhunski muzičari, ali smo svjesni da se to ni ne očekuje od nas. Od nas se očekuje da pružimo ljudima šansu da zaborave na svoje probleme. To ćemo i napraviti. Neću reći da uvijek dajemo 100 odsto od sebe, jer to ne može biti istina uvijek, ali trudimo se i ako smo dobre volje, dajemo i 120 odsto. Dat ćemo i više od toga, samo da se sve poklopi.

U januaru se snima novi album, zar ne? Šta možemo da očekujemo i hoće li biti nove turneje po Srbiji?

– Držimo se ljubavne tematike, nismo previše zagazili u politiku. Osim novih pjesama, sadržavatće i obradu od Baneta Bojanića „Samo pijan mogu“, na koju je naša publika već navikla, jer je već dugo izvodimo. Imali smo i jedan izlet u reggae/ska/new wave vode, pomalo nekarakterističan za nas, ali to će biti tajna dok ne izbacimo album vani. Na albumu će biti i jedna balada, koja kao da je pisana za Alena Islamovića, ali čini se da će je ipak otpjevati Šemso.

Koji su Vam planovi za budućnost?

– Ne znam ni koji su nam planovi za sadašnjost… Odsvirat ćemo tri koncerta do kraja godine (Beograd, Novi Sad, Slavonski Brod) i snimit ćemo novi album. Plan nam je za svaku pjesmu s novog albuma izbaciti spot, ali ja prvo moram kupiti mobitel kojim ćemo snimati te spotove. To je ukratko to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari