Lorin: Ukrajina treba da bude domaćin Evrovizije, boli me kada vidim šta se dešava 1Foto: Vesa Moilanen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pevačica Lorin ušla je u istoriju jer je prva žena koja je po drugi put trijumfovala na ovom muzičkom takmičenju, i pobedu na Pesmi Evrovizije odnela sinoć kao predstavnica Švedske.

Kako prenose mediji, njenu konferenciju za štampu posle pobede, oni i podsećaju da je ova pevačica put put na Evoroviziji bila 2012. godine kada je sa pesmom „Euphoria“ odnela pobedu. Ovoga puta, sreću joj je donela numera „Tattoo“.

Nakon što je osvojila prvo mesto, Lorin je zaplakala i održala emotivan govor, prenosi ekipa medija koja se našla u Liverpulu, i koja je na konferenciji razgovarala je sa Šveđankom.

Pobednica im je otkrila kako se oseća.

„Trenutno mi se sve čini nadrealno. Vrlo sam uzbuđena. Tako da možeš da mi postaviš to pitanje sutra. Ovo je tako lepo. Jedan osećaj koji obuzima telo je zahvalnost koju osećam prema svima vama. Ozbiljna sam“, kazala je pevačica, a upitana kako će da proslavi dodala “ Žudim za tom čašom vina šest meseci već. Tako da će se desiti. Ok?“

Upitana kako se oseća kao prva žena koja je dva puta pobedila na Evroviziji, Lorin je odgovrorila – „O Bože, dobro pitanje. Osećam se ponosno. Neće ti se svideti moj odgovor. Osećam se ponosno zbog vas zato što nastup ima određene vrednosti to je priroda, to je performans. On govori o nadi, o ljubavi, o snazi. To su stvari u koje ja verujem. Pretpostavljam da su to stvari u koje i vi verujete i jako sam ponosna na sve nas. Ozbiljna sam“.

Poredeći iskustva tadašnje i sadašnje pobede, ona ističe da joj je 2012. sve bilo novo, da je bila veoma naivna devojka i nije znala šta da očekuje, ali ovaj put je osećaj kao da se vratila svojoj porodici.

„Kao da smo imali 11 godina dugu vezu, ovo iskustvo je više bilo majčinski i lakše. Sve je bilo lepo..“, upoređuje Lorin.

A kao prva biseksualna osoba koja je dva puta pobedila na Evroviziji, novinari su je upitali da li je to i koliko to značajno za LGBT populaciju u Švedskoj, i da li će biti otvorena prihhvaćenost LGBT populacije u Švedskoj.

„Da li se šališ da mnom čoveče? Ja sam za to. Naravno. Cela ova zajednica je za to. Apsolutno. Ja sam Dajana iz Ukrajine“ odgovorila je ona.

Upitana za njene nokte, i njihovu simboliku, Lorin odgovara: „Napravljeni su od kamena. Sav prerformans ima sve elemente osim vode, ali se znojim tako da… Hoću da naglasim pokrete jer se krećem mnogo. Ovo je energija. Tako da samo mi je došlo. Naglašavam to sa svojim noktima da možete da vidite sve pokrete. To je spiritualnost“.

Na konferenciji je upitana i to da li je fer što je Ukrajini oduzeta mogućnost da bude domaćin Evrovizije, te se evrovizijski šou održavao dok je Ukrajina bombardovana, a Lorin zamolila da ponove pitanje, te su je upitali da li Ukrajini treba dati privilegiju da održi Evroviziju, kao što je dobio Liverpul.

„Da, ako se rat završi u bliskoj budućnosti. Pa… Da li je to pitanje za mene? (Smeh) Mislim da razumem tvoje pitanje, ali nisam sigurna da ga razumem. Da li Ukrajina treba da dobije priliku da bude domaćin u budućnosti? U tom slučaju apsolutno da. Naravno, zašto ne bi. Volim Ukrajinu, bila sam mnogo puta tamo. Imala sam puno nastupa tamo. Volim te ljude. I boli me kada vidim šta se dešava i žao mi je zbog toga“, kazala je Lorin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari