Poznato ko će biti voditelji Evrosonga, među njima i jedna Ukrajinka 1Foto: The Jennifer Hudson Show / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Hana Vadingam, britanska pevačica i glumica, najpoznatija po ulozi Rebeke Velton u seriji ‘Ted Lasso‘, voditeljka je predstojećeg Evrosonga.

Kako piše Jutarnji list, ona će uz britansku kantautorku, manekenku i sutkinju ceremonije „Britain‘s Got Talent“ Alešu Dikson i ukrajinsku pevačicu Juliju Saninu voditi dva eurovizijska polufinala koja će se održati 9. i 11. maja.

Poznato ko će biti voditelji Evrosonga, među njima i jedna Ukrajinka 2
Foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Prava poslastica rezervisana je za finale Evrosonga, kada će se damama na sceni u voditeljskoj ulozi pridružiti i Grejam Norton elevizijski voditelj, glumac, pisac, komičar i dugogodišnji komentator Eurosonga, najavljuje Jutarnji.

Zanimljivo je da je Norton donedavno tvrdio kako on neće voditi Eurosong. Prošle jeseni, gostujući u emisiji ‘This Morning‘ na ITV-u kazao je kako će se u maju ponovo vratiti u komentatorsku eurovizijsku kabinu, u kojoj u vreme Eurosonga radi od 2009. godine.

Poznato ko će biti voditelji Evrosonga, među njima i jedna Ukrajinka 3
Foto: Matt Crossick / PA Images / Profimedia

– Ne želim odustati od komentarisanja. Ako prestanem komentarisati, to će učiniti netko drugi ko je možda bolji od mene i onda ću izgubiti posao – kazao je Norton. On je u međuvremenu promenio mišljenje i sada ističe kako mu je velika čast da bude voditelj najvećeg „showa“ na svetu. Britanska publika ipak neće ostati do kraja uskraćena za njegove čuvene komentare kompozicija i takmičenja, jer BBC javlja da će on Eurosong komentarisati, uz pomoć glumice i komičarke Mel Gidrojc .

Očekuje se da će više od 160 miliona ljudi pratiti Eurosong koji će se održati u Liverpulu, a BBC koji je zbog rata u Ukrajini (koja je ranije pobedila zahvaljujući pesmi ‘Stefania‘ Kalush Orchestra), naglašava kako će i ukrajinski televizijski voditelj Timur Mirošničenko iz UA:PBC-a biti uključen u emisije uživo, a biće i domaćin ceremonije otvaranja, zajedno s voditeljem emisije ‘Morning Live‘ na BBC 1 Semom Kuekom.
.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari