Glasajte za KOIKOI - prvi Srpski bend nominovan za Music Moves Europe Awards 1

Ide gas, daj glas – KOIKOI je prvi bend iz Srbije ikada nominovan među 15 finalista za Music Moves Europe Awards, u organizaciji najvećeg evropskog showcase festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu, na kojem će nastupiti, u kultnom klubu Vera, 19. januara.

Pored nagrada koje dodeljuje žiri, KOIKOI je i u konkurenciji za nagradu publike, a svi koji žele mogu glasati do 5.1.2023. putem ovog linka: http://mmeawards.eu/en/nominees/vote/koikoi/

Inače, beogradska indie-rock atrakcija je ovih dana objavila i fantastičan spot „u radničkom limbu“ za pesmu Hrast, četvrti video sa prošlogodišnjeg debitantskog albuma „Pozivi u stranu“ (Moonlee Records), kojeg je u produkciji Vrabac Film snimio reditelj Nikola Stojanović sa direktorom fotografije Mladenom Teofilovićem.

U spotu za pesmu Hrast, pratimo četvoro radnika (članove benda) koji kao aveti tumaraju kroz distopijski zaboravljeni i napušteni dom zdravlja.

Glasajte za KOIKOI - prvi Srpski bend nominovan za Music Moves Europe Awards 2
Foto: Promo

– Kroz proces i obilaske lokacija, pronašli smo kontekst, koji bi u jednoj rečenici mogli sažeti: duhovi radnika su zarobljeni i besni što su napušteni i zaboravljeni – objasnio je reditelj spota, Nikola Stojanović.

Iz benda komentarišu da su u Hrastu pokušali da dočaraju atmosferu među zaverenicima ili lovcima.

Glasajte za KOIKOI - prvi Srpski bend nominovan za Music Moves Europe Awards 3
Foto: Promo

– U kontrastu je odnos jakog i stabilnog bita koji sve vreme lagano ubrzava i tvrdih semplova nasuprot troglasa i epski obrednog teksta – pojašnjavaju iz grupe.

Nikola Stojanović dodaje da ih je tekst Hrasta inspirisao za narativ spota, koji je začudan, ritualan, koji se tiče nekog kolektiva i, poziva na neku vrstu pobune.

Glasajte za KOIKOI - prvi Srpski bend nominovan za Music Moves Europe Awards 4
Foto: Promo

– Intuicija nas je vodila, i slike su došle same od sebe, bez preteranog razmišljanja o značenju. A muzika nas je odvela vizuelno u drugi pravac, a to su neonska svetla, dinamična, koja se menjaju u ritmu pesme i koja su u suprotnosti sa narativom – ukazao je Stojanović, dok producentska ekipa Vrabac filma zaokružuje: “Zaboravljeni radnici i rock’n’roll muzika, mrtvi, u bolnici, traže reanimaciju (i spas od zaborava)”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari