Teya Dora sa numerom Ramonda predstavlja Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Teya Dora je postala pobednica ovogodišnjeg izbora za Pesmu Evrovizije osvojivši srca publike svojom emotivnom i moćnom numerom „Ramonda“.

Ona je do pobede došla osvojivši 12 poena stručnog žirija i 10 poena publike.

Tekst pobedničke pesme možete pročitati OVDE

Sa više od milion slušanja na Spotifaju i uspešnom inostranom karijerom, Teya Dora je dokazala svoj talenat i sposobnost da se istakne na međunarodnoj sceni.

Predstavljajući Srbiju u finalu Pesme za Evroviziju, ona je sa pesmom „Ramonda“ donela veliku čast svojoj zemlji, ali i prenela važnu poruku sugrađanima.

Uoči finala, Teya Dora je izjavila da veruje u moć svoje pesme i da je sa svojim timom temeljno pripremljena za predstojeći veliki nastup.

Rođena u Boru, Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, započela je svoju muzičku karijeru kao tekstopisac i kompozitorka. Njen singl „Džanum“ postao je viralni hit na društvenim mrežama, posebno na TikToku, i privukao pažnju širom sveta.

Teya Dora sa numerom Ramonda predstavlja Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu 2
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Osim što je postala poznata po svom muzičkom stvaralaštvu, Teya Dora je takođe autorka pesama za neke od najvećih zvezda na domaćoj sceni, kao što su Nikolija, Teodora Džehverović i Nataša Bekvalac.

Njen talenat i angažovanost sada su je doveli do vrhunca njene karijere – predstavljanja Srbije na Pesmi Evrovizije.

Pesma „Ramonda“ nosi simboliku borbe i istrajnosti, a Teya je objasnila da se nada da će ljudi pronaći svoj put u njenim stihovima, baš kao što su to činili sa njenim prethodnim pesmama.

Sa velikim uspehom na Pesmi Evrovizije, Teya Dora postala je simbol snage i inspiracije za svoj narod i muzičke fanove širom sveta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari