Foto: Facebook/Rade Serbedzija official

„Povodom napisa u Telegrafu, a vjerojatno i u još nekim novinama, koje nisam čitao, jer sam u Los Anđelesu, gdje snimam jednu TV seriju i nemam vremena da se bavim medijskim spletkama, da sam se ja, preko moga prijatelja Envera Petrovcija, nudio nekom mladom albanskom filmskom režiseru da igram u njegovom filmu o Jašariju, izjavljujem da je to jedna obična laž“, poručio je Šerbedžija.

On je u pisanoj izjavi ocenio da je „to pokušaj toga mladoga režisera da skrene pozornost na sebe i na svoj projekat, zloupotrebljavajući moje ime“.

„Sasvim je besmisleno meni nuditi da igram tu ulogu, kao što je i sasvim besmisleno da bi bilo tko mogao povjerovati da bih ja takvu ponudu prihvatio“, naglasio je Šerbedžija, kome je, ipak, drago „što je većina srpske štampe pravilno procijenila tu priču“.

„Tome mladom filmskom režiseru mogao bih poručiti da sam bio prijatelj mnogih velikih albanskih glumaca, Bekima Fehmija, Faruka i Istrefa Begolija, Envera Petrovcija i mnogih drugih…I da ih sve nosim u srcu i svome pamćenju, ne samo kao veličanstvene umjetnike, nego kao časne i divne ljude, koji su bili ponositi i istinoljubivi“, istakao je Šerbedžija.

„Ako se želi baviti pravom umjetnošću“, napomenuo je Šerbedžija, „taj mlađahni filmski režiser mora znati da je istina prvi uslov da se postane umjetnik“.