"Simfonija Crnjanski", sudbina ratnika, sudbina ljubavnika i sudbina izgnanika u tri čina 1Foto promo/Teatrijum

  Uzbudljiv avgustovski program na sceni pozorišta Teatrijum u Kapetan Mišinom zdanju, nastavlja se večeras u 21 sat, autorskim projektom glumca Đorđa Markovića „Simfonija Crnjanski“. Od Čarnojevića, preko Hiperboreje, pa sve do londonskih godina omeđen je drum kojim je lutao Miloš Crnjanski (1893 – 1977), jedan od najvažnijih pisaca i ekspresionističkih pesnika 20. veka, noseći […]

 

Uzbudljiv avgustovski program na sceni pozorišta Teatrijum u Kapetan Mišinom zdanju, nastavlja se večeras u 21 sat, autorskim projektom glumca Đorđa Markovića „Simfonija Crnjanski“.

Od Čarnojevića, preko Hiperboreje, pa sve do londonskih godina omeđen je drum kojim je lutao Miloš Crnjanski (1893 – 1977), jedan od najvažnijih pisaca i ekspresionističkih pesnika 20. veka, noseći sa sobom ono ushićeno, zaneseno, setno i melanholično.

Autor predstave je putujući kroz svet i dela Crnjanskog koja su obeležila književnost ovog podneblja počeo da osluškuje muziku jezika i shvatio da se svi ti slapovi rečenica, stihova, slika i boja slivaju u jednu simfoniju.

 

 

Sudbina ratnika, sudbina ljubavnika i sudbina izgnanika – tri stuba ličnosti Crnjanskog, postala su tri čina predstave „Simfonija Crnjanski“.
Pored autora Đorđa Markovića, u glumačkoj ekipi predstave su Kristina Pajkić, Marta Bogosavljević, Milan Vučković i Mihailo Laptošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari