Siniša Kovačević o budžetskim izdvajanjima za sektor kulture: "Promili su promili" 1foto A.K./ATAImages

Ja govorim kako ste dobili malo i nedovoljno, vi horski i unisono kličete kako ste dobili više nego što vam treba, poručio je juče pisac i poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević reagujući na saopštenje Ministarstva kulture o budžetskim izdvajanjima za sektor kulture.

„Da li vi to meni, sa tom količinom neporecive elokvencije uskraćujete pravo na vlastiti stav i misao? Zato što sam se, o tempora o mores, usudio da pomislim da novac koji ste dobili u budžetu za ovu godinu nije dovoljan. Ja govorim kako ste dobili malo i nedovoljno, vi horski i unisono kličete kako ste dobili više nego što vam treba“, navodi se u pisanoj izjavi Kovačevića.

„Sad idu neporecivi argumenti sa vaše strane. Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti, pozorište u Vranju. Pa to niko nije negirao nijednog trenutka. Jeste, izvukli ste iz indukovane kome ove tri značajne institucije i vratili ih građanima Srbije. Hvala. Za jedanaest godina. Svejedno, hvala“, dodao je.

„Drago moje Ministarstvo, šest ili sedam promila su promili, iz koje god vizure da ih posmatrate. Sa pozicije 14 milijardi dinara ili 140, svejedno, sve dok to predstavlja hiljadite delove nečeg, to nije budžet, uvredljivo je i nedovoljno“, ponovio je Kovačević.

„Završiću ovaj odgovor sa najboljim željama, tebi moje drago, skromno i daronosno Ministarstvo. Nadam se da vam ne smeta što vas i pored ovog naglasja smatram i zovem svojim. A to što vam od tih silnih paruština pretekne, podelite poštenu Epsu, Srbijagasu, Ministarstvu vojnom i bolesnoj deci. Budite pravični u toj raspodeli. Neka ide na ravne časti“, zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari