Nikola StojanovićFoto: Nikola Stojanović

Nikola Stojanović postavlja sutra, u ponedeljak 26. februara izložbu analognih fotografija – In this home on ice – u baru Meduza. Postavka traje do 18. marta.

Umesto klasičnog saopštenja, opisanih inspiracija i drugih narativa koji se uglavnom komuniciraju kada se izložbe najavljuju, Nikola Stojanović sa nama deli pesmu. Prenosimo je u celosti:

„Kada gruboća besmisla, težina tuge vuku nazad tada biram da se borim. Toplino napuni mi grudi, žeđi pobedi moj strah, oko mene svuda je vrlina sveta sjaji se, vatra je u meni osećam je.

Sebično želim da je uhvatim, da je čuvam podelim sa svetom.

Nikola Stojanović
Foto: Nikola Stojanović

Moj pokušaj nije bezvredan, moje iskustvo vredno je svačije je, iza sebe ostavljam korake, tragove.

Ja bio sam tu, neko prepoznaće ih u to verujem.

Padam, ustajem, gradim, od strasti i nežnosti sebi dom. Pepeo i kosti moji prijatelji vrisnimo jako neko čuće nas, pružiti nam ruke. Sa nama hrabro skočiti u susret bolu i slomljenim snovima.

Nikola Stojanović
Foto: Nikola Stojanović

Sačuvajmo zajedno sećanja, zaborav naš najveći je neprijatelj. Slike dragih prostora i još dražih ljudi
zabeležene od 2020. do 2024. godine u ovoj kući na ledu.“

Nikola Stojanović je nagrađivani filmski režiser i montažer. Diplomirao je kao student generacije na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu. Njegovi filmovi su prikazivani na više od sto festivala širom sveta, osvajajući nagrade na festivalima u Sarajevu, Les Arcs-u, Kotbusu i dr. Osim filmova, režirao je i muzičke spotove za izvođače kao što su Konstrakta, Bojana Vunturišević, Repetitor, KOIKOI i dr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari